cover

Cyber Totem

Marek Styczynski

CD (2007) - Requiem

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Frifolk / Etnisk

Spor:
Dolphin's Death
Cyber Totem
Personal Totem
Carpathians Sun Totem
Mother Vak
Amore (Old School Version)
Sonic Totem
Saam's Land

Referanser:
Magic Carpathians Project
Popol Vuh

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Sjamanreiser

Et unikt stykke psykedelisk verdensmusikk.

Polsk musikk er neppe hverdagskost for flertallet av leserne som er innom groove, men jeg kan forsikre dere om at det både nå og historisk sett har utkommet vel så mye spennende her som oppe på berget. Marek Stczynski har vært involvert i flere slike, utgitt i grupperingene Atman, Magic Carpathians og Lechistan's Electric Chair.

I liket med disse er Cyber Totem et unikt stykke psykedelisk verdensmusikk basert på instrumenter som didgeridoo, sitar, fujara (bass-overtonefløyte fra Slovakia), kaval (hyrdefløyte fra Bulgaria), fadno (samisk obo), tykva (trompet fra Moldova) og syngende bjeller fra Tibet.

Dette er på mange måter en overveldende og fremmedartet plate for åndelige sjamanreiser inn i uendeligheten. Referansepunkter kan være noe lignende Popol Vuh, Jorge Reyes eller Stephan Micus på sitt mest eksotiske - med andre ord fjerne fra underholdningsmusikk som pop og rock, men nærmere et lydspor til nevronenes spiralerende sjelesang på vei opp i nirvana.

Instrumenter karvet ut av bein blander seg med feltopptak av delfiner og fugler. Følelsen av samhørighet mellom menneske og natur sprer seg. Bachs d-mollsfugue omskrevet for riter med fluesopp og mjød. Fremtiden tilhører fortiden. Hal føler minnet forsvinner og blir innsugd i monolitten. Fantastisk unikt!

Men er det ikke veldig umoderne å bruke hue?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rockettothesky - Medea

(Trust Me)

Iskald og stemningsfull tragedie, fra en musikalsk dramaturg som ikke bare kjenner teorien, men også kan spille musikken.

Flere:

Dizzee Rascal - Showtime
Röyksopp - Senior