cover

Mil Transit

Transfargo

CD (2003) - RecRec / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Instrumental / Eksperimentell elektronika

Spor:
Solara
Fadeout
11:11
Mostar
Pristine
Universal Time
Revisited
Aura Red
Unknown #98
Novy Sad

Referanser:
Robert Fripp
Brian Eno
Ash Ra Tempel
Pink Floyd
Michael Brook

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Welcome to the void!

Transfargo ekspederer tanker og følelser i transit mellom det indre og det ytre rom.

Hugo Race skulle vel være kjent for horder av wannabe-rockere gjennom sitt virke i (Nick Cave &) The Bad Seeds. Nå har han slått seg sammen med den sveitsiske lydmanipuløren Dimitri de Perrot for å starte prosjektet Transfargo. Samarbeidet startet i 1999 og har hele tiden gått ut på å bade elektrisk gitar i et hav av klanger, effekter og abstrakt lyd.

Mil Transit ble først gjort tilgjengelig på nettet i 2002, men foreligger her i en remikset og utvidet versjon med et kledelig digipak omslag (som gjengir et utsnitt av Michelangelo Russos maleri), utgitt av meget respektable RecRec.

Setter du på CDen så renner det etterhvert behagelige lyder ut av høyttalerne, og rommet fylles av en kosmisk flytestemning som knapt noen har tenkt på siden Fripp & Eno, Ash Ra Tempel, Gong eller det tidlige Pink Floyd. Gitar-glissando har vel stort sett vært et fremmedord siden 1975, men Hugo Race bruker bottleneck som han aldri skulle ha tenkt på annet enn å finne adressen til Syd Barrett. Her er det lydskulpturering på høyt nivå som får deg til å glemme behovet for godt takt og tone. Det er knapt behov for titler eller det å separere dette til enkeltspor. Verden ses fra et flytemadrass-perspektiv du aldri har hørt om, og du tror knapt på dine egne sanser. Frippertronics har blitt erstattet av perrottronics og discreet music er likeledes avløst av discover music.

Som lytter vil du bli forbløffet over hvor vakker Transfargos lydverden er, dette er et lydmessig korallrev der behagelige og fargerike impresjoner kommer og går hele tiden. Man vil knapt rives ut av denne verdenen og det oppleves ubehagelig med stillheten når cden er ferdigspilt. Da er det vel bare å starte på nytt igjen og følge Lennons oppfordring: "Turn off your mind, relax and float downstream". HAL, datamaskinen fra fortidens fremtidsvisjon, svarer: "I think my mind's going, yes I can feel it".

Mil Transit er en av de mest behagelige frikoblinger fra virkeligheten man kan tenkte seg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

(RCA)

Queens of the Stone Age, Led Zeppelin og Nirvana bokstavelig talt i ett og samme band. Tiårets supergruppe? Mest sannsynlig.

Flere:

Pat Jordache - Future Songs
Noxagt - Turning It Down Since 2001