cover

So Much for Staying Alive

Kristofer Åström & Hidden Truck

CD (2005) - V2 / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Countryrock / Americana

Spor:
Midnight Sun
The Good You Bring
Givers of the World
The Wild
The Burn
The Black Dog
Man of Steel
Until Tomorrow
Frankfurt Blues
Gilded
Empty Hands
Telling Lies

Referanser:
Christian Kjellvander
Nick Cave
Fireside

Vis flere data

Se også:
Leaving Songs - Kristofer Åström & Hidden Truck (2001)
Northern Blues - Kristofer Åström & Hidden Truck (2001)
Dead End - Kristofer Åström & Hidden Truck (2003)
Dead End - Kristofer Åström & Hidden Truck (2003)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Ta en pause, mann!

Uryddig, ufokusert og Kristofer Åströms svakeste plate.

Da denne plata kom våren 2005 opplevde vi ikke den oppmerksomheten rundt Kristofer Åström som man kunne ha forventet. Svensken har i fire-fem år vært en av de aller sterkeste formidlerne av amerikanskinspirert countryrock i Norden, men etter å ha hørt en del på So Much For Staying Alive er det lett å skjønne hvorfor hans sideprosjekt Fireside fortsatt er mer kjent for mange.

Helt enkelt og greit er dette Kristofer Åströms svakeste plate. Og da har jeg tatt med alle sammen, både Åström helt alene som soloartist og sammen med Hidden Truck som her. Allerede fra det ekstremt enkle og nærmest banale riffet på åpningssporet Midnight Sun, via den kjedelige The Good You Bring, til den krampaktige sistelåta Telling Lies, viser Kristofer Åström at denne plata ikke fungerer.

De to eneste låtene som gir grunn til å være levende er The Wild og Until Tomorrow. At førstnevnte også finnes i en akustisk og finere versjon på alene-plata Loupita fra 2004 er likevel irriterende. Det er nettopp dette som er nøkkelen også. Kristofer Åström bør lære litt av sin landsmann Christian Kjellvander og holde litt flere av sine låtskisser for seg selv. Han trenger ikke å gi ut én plate i året. Etter Until Tomorrow følger Frankfurt Blues, og jeg kan aldri tenke meg at han har brukt spesielt lang tid på denne melodilinjen. Og resten av låtene er rett og slett ikke fine nok.

Utrolig skuffende, selvsagt. Spesielt når man er så klar over hva Kristofer Åström kan være i stand til i sine beste stunder. Men nå begynner det å bli litt lenge siden 2001 og hans nesten-klassikere Leaving Songs og Northern Blues. Kanskje bør han ta en ekstra lang pause fra Fireside og bure seg inne en stund?

Nå gleder jeg meg bare enda mer til Christian Kjellvanders nye plate kommer. Den heter Faya og slippes i oktober. Spre ordet!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


This Is Music Inc. - Krasnapolis

(Black Label)

Retrofuturistisk antihelt med et knippe moderne klassikere innen norsk undergrunnspop.

Flere:

MoHa! - One-Way Ticket to Candyland
Mahjongg - Kontpab