cover

God Help The Girl

God Help The Girl

CD (2009) - Rough Trade / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Twee-pop / Kammerpop

Spor:
Act Of The Apostle
God Help The Girl
Pretty Eve In The Tub
A United Theory
Hiding Neath My Umbrella
Funny Little Frog
If You Could Speak
Musician Please Take Heed
Perfection As A Hipster
Come Monday Night
Music Room Window
I Just Want His Jeans
I'll Have To Dance With Cassie
A Down And Dusky Blonde

Referanser:
Phil Spector
Camera Obscura
The Pipettes
The Mamas & the Papas
The Ronettes

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Belle & Sebastian in the movies

Et ambisiøst soundtrack til en kommende film, som muligens vil nøste opp i hvorfor dette ikke ble et nytt Belle & Sebastian-mesterverk

Det er ikke første gangen at Stuart Murdoch, primus motor bak et av Skottlands største suksessband Belle & Sebastian, er involvert i et filmprosjekt. Men det er første gangen han tar steget fullt ut og skriver en film på egenhånd.

Ideen startet for om lag fem år siden, da Murdoch turnerte med Belle & Sebastian og fikk lyst til å skrive en historie om en ung kvinnes mentale vanskeligheter, og til soundtracket ønsket han å finne nye vokalister til å synge det inn.

Herfra tar historien en ganske tradisjonell vending, når Murdoch beslutter å lage en talentkonkurranse hvor premien var å få synge på soundtracket til filmen; God Help The Girl. Vinneren ble den talentfulle Catherine Ireton, som er tilstede på nesten hvert eneste spor på denne platen og har en stemme oppsiktsvekkende lik Tracyanne Campbell fra Camera Obscura, noe som på ingen måte er negativt, men som defintivt er med på å knytte de to Skotske bandende enda tettere.

På tross av at dette ikke skulle være en Belle & Sebastian-plate er absolutt alt her som snytt ut av nesa på bandet. Og det skulle kanskje bare mangle når samtlige av Stuart Murdochs musikalske kollegaer og bekjente lurer i kulissene. Ja, denne platen har til og med samme personer til å mastre og mikse albumet som samtlige av de siste Belle & Sebastian-utgivelsene.

Det burde på ingen måte være noe å trekke for. I mine ører har gruppen levert solide saker helt opp til The Life Pursuit (2006), og alltid vært et pålitelig band å lytte til. Allikevel føles det nesten som man blir snytt for de store kreative utfoldelsene her, og det er mye materiale som virker som regelrett plankekjøring fra særdeles proffe produsenter.

Dette understrekes med inkluderingen av to låter fra The Life Pursuit, hvor det er nykommeren Brittany Stallings som kommer verst ut av det med en fryktelig versjon av Funny Little Frog. Denne versjonen gjør urett av en låt som var blant originalplatens desiderte høydepunkter. Men også avslutningsnummeret hvor alle de nye vokalbidragene til Murdoch viser seg frem virker nesten merkelig uengasjert, overspilt og overdramatisert.

Det finnes likevel høydepunkter også, blant annet er tittellåten God Help The Girl garantert en av de mest fengende låtene du vil høre i år. Samme gjelder Monday Night og I'll have To Dance With Cassie, som alle bruker Belle & Sebastians unike evne til å forme lydveggen til Spector på en måte som føles riktig ned til det siste instrument.

Men dessverre er ikke materialet gjennomgående sterkt nok til å kunne hylles som noe nytt mesterverk fra mesterhjernen Murdoch. I stedet får vi servert en småpompøs utgave av Belle & Sebastian, med masse filharmonisk jåleri og langt fra like fokusert låtmateriale.

Men hvem vet, kanskje det passer perfekt til filmen?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Low Frequency in Stereo - Futuro

(Rune Grammofon)

Med sitt fjerde album treffer The Low Frequency in Stereo blink, og slår til med en psykedelisk tur i kraut-land.

Flere:

The Clientele - Strange Geometry
Umek - Neuro