cover

På Jorden Et Sted – utvalgte norske dikt

Finn Coren

CD (2015) - Bard / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Vise

Spor:
Salme (Inger Hagerup)
Innbying (Tarjei Vesaas)
Ei dagbok for mitt hjerte (Tor Jonsson)
Ville vinger (Hans Børli)
Sång (Gunnar Ekelöf)
Alle veier bort fra dig (Herman Wildenvey)
Lengst inne (Erling Christie)
Det är vackrast när det skymner (Pär Lagerkvist)
Til hjertene (Gunnar Reiss Andersen)
Ildfluene (Rolf Jacobsen)
Trolldom (Kate Næss)
Havet (Karin Boye)
Koma ein kveld (Jan-Magnus Bruheim)
Salme (instrumental)
På jorden et sted (Andrè Bjerke)
Du min själ bliv aldrig stilla (Pär Lagerkvist)

Vis flere data

Se også:
I draumar fær du - Dikt av Olav H. Hauge - Finn Coren (2008)
Mitt Hjerte (Dikt av Jens Bjørneboe) - Finn Coren (2011)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Coren og hans utvalgte

Corens og hans utvalgte Coren viser nok en gang at han er en av landets fremste artister.

Det har allerede gått fire år siden Finn Coren tonesatte dikt av Jens Bjørneboe (Mitt hjerte - dikt av Jens Bjørneboe), og 7 år siden Olav H. Hauge-hyllesten (I draumar fær du - dikt av Olav H. Hauge). Gjennom disse to albumene har Coren fått stor anerkjennelse, og plassert seg som en av landets beste tonesettere.

"På jorden et sted - utvalgte nordiske dikt" er Corens tredje i serien "Nordiske lyrikere", og hans syvende soloalbum (eksklusiv A Full Moon In March). Men før vi tar en gjennomgang av albumet er det verdt å bruke tid på innpakningen. Coveret viser et utsnitt av Hans Gudes praktverk "Framnæs og Balestrand" som viser landets vakre natur. Bookletens forside preges av Peder Balkes "Nordkapp". Begge maleriene får lytteren tidlig inn i en varm atmosfære. Istedenfor for å konsentrere seg om én dikter har Coren denne gang sluppet til flere lyrikere og skapt en helhet ut av det. Her er dikt av kjente navn som Tarjei Vesaas, Inger Hagerup, Pär Lagerkvist inkludert, men Coren tar også med dikt av noe mer ukjente Kate Næss og Erling Christie.

Maleriene og lyrikken samsvarer med hverandre. Det lyse, skyggelagte og mørke vises i bildene og livet, døden og kjærligheten vises i lyrikken. Noe av Corens genialitet er å formidle ordene med de rette tonene. På hans to forrige album var det flere musikalske sjangre om hverandre. Her strippes det vesentlig ned. Piano og akustisk gitar er de ledende instrumentene, og i hovedsak det som fargelegger låtene. Lydbildet preges ellers av avdempede stryke- og blåsearrangement. Ordene og tonene blir melankoli, smerte, varme, håp - og hver tone og ord smeltes i ett. Deretter opphøyes alt i Corens musikalske univers.

Dette er igjen et helstøpt album med toner både fra pop, rock og visesjangeren. Hør eksempelvis på "Trolldom" med sitt snertne gitarkomp og er lett gjenkjennelig Coren (hør da på hans tidligere katalog). Deretter strippes ned nok en gang med kun gitar på påfølgende låt "Havet".

"På jorden et sted" plasserer lytteren i en tilstand for omtanke og refleksjon. Bruk tid og du vil nyte hvert sekund for denne gang krever Coren og hans utvalgte dikter mer av deg enn tidligere. Dette er som hans to tidligere album i serien et verk der Coren igjen viser seg fram som en av landets beste formidlere og låtskrivere, og takk igjen for at han presenterer og videreformidler nordisk kunst med sine egner toner og med andres farger og ord.