cover

Nearer Than Heaven

Delays

CD-EP (2003) - Rough Trade / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock / Britpop

Spor:
Nearer Than Heaven
Way Smooth
Over and Out

Referanser:
XTC
The Bangles
Cocteau Twins
The Libertines
The Delgados

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Tørkede blomster fra en halvglemt sommer

Southampton kvartetten Delays gjør et forsøk på å lage uforpliktende sommerpop.

Southampton-kvartetten Delays er innvilget kontrakt med Rough Trade records, som allerede er hjemtuften til Strokes og Libertines. Et album er ventet i løpet av sommeren 2003 og foreløpig er den tre-spors EPen Nearer Than Heaven den anledning du har til å gjøre deg kjent med dem.

Her byr gruppa på lett og uforpliktene gitarpop og florlette melodier med røtter i sekstitallspop, nesten som en krysning mellom XTC og The Bangles. For å skille seg ut av mengden innen dette beitet så må melodiene være eksepsjonelt gode - det må jeg meddele at de ikke er i dette tilfellet, de er kun jevnt gode. Dette er småpent og snilt med Greg Gilberts ultralyse stemme og klingende gitar sentrale i lydbilde. Bak ligger noen harmløse synth-teksturer og en rytmeseksjon du legger lite merke til.

Førstealbumet må by på dypere materiale enn dette for ikke å bli overdøvet av en rekke andre gode pop-aktører. Hvis ikke vil Delays bli glemt like fort som snittblomstene fra forrige måned. Det ligger potensiale i denne kvartetten og tiden vil vise om de klarer å forløse det.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Paganus - Skogsrock

(Earthwood)

Paganus' kraftige, men klare øko-folk-rock brygg oppmuntrer villmennesker til ringdans i solsirkler over hele Skandinavia.

Flere:

Haust - Powers Of Horror
Side Brok - Høge Brelle