cover

Inventio

Svein Olav Herstad Trio

CD (2007) - Jazzaway / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz

Stiler:
Akustisk / Kunst / Pop / Latino

Spor:
Vesle
Lime Up
Listen
Never Let Me Go
You and The Night and The Music
Teater
Dance
Inventio
Nothing Compares 2 U

Referanser:
Keith Jarrett
Bill Evans

Vis flere data

Se også:
Suite for Simmons - Live at Haugesund International Jazz festival 2005 - Svein Olav Herstad Trio & Sonny Simmons (2006)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Leken og følsom trio

Svein Olav Herstad Trio byr på variasjon og samspill av ypperste klasse.

Svein Olav Herstad har på denne platen funnet nye kompanjonger til sin trio. Harald Johnsen og Per Oddvar Johansen er byttet ut med Magne Thormodsæter og Håkon Mjåset Johansen. Herstad har altså satset på et par yngre hester. Mjåset Johansen er først og fremst kjent gjennom Come Shine, men har også spilt i Trondheim Jazzorkester og har blant annet samarbeidet med Jan Garbarek og Ola Kvernberg. Thormodsæter, også han med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim, er et noe mer ubeskrevet blad, uten at dette på noen som helst måte merkes på dette albumet.

Fra første tone viser at denne trioens følsomhet, lekenhet og uærbødighet er i ypperste klasse. Hele tiden er musikerne i dialog med hverandre, sammen om å utforske nye sider av et melodiøst utgangspunkt. Utgangspunktet er stort sett nynnbare melodier, som så behandles, reflekteres og bearbeides på en uforutsigbar og vakker måte.

Låtmaterialet er variert, og musikerne viser på svært overbevisende måte at de behersker de ulike formene. Uten at musiseringen på noe punkt vitner om at bandet har behov for å vise fram og bekrefte sin egen fortreffelighet. Dette vitner om musikalsk modenhet.

Høydepunktet på albumet er utvilsomt en Never Let Me Go som rommer både det lekne, det romantiske og det melankolske. Her viser Sven Olav Herstad Trio at de kan danse i jazzhistoriens største sko. Særlig verdt og nevne er også den lekne latinoinspirerte Dance, en skjørere og mer letende Listen, og låta Lime up, som blir en skikkelig energigivende oppkvikker. Det hele avrundes med en minimalistisk og varm Nothing Compares 2 U, hvor Herstad viser akkurat passe med respekt og kjærlighet til Prince sin låt.

Det er en fryd å høre hvordan musikerne kommuniserer i samspillet, en dialog hvor alle tre deltar fullt og helt ut, med en akkord der, en bassgang her, et trommeslag der. Kommunikasjon krever både gode ører og evne til å formidle, og her er det nok i massevis av begge deler. Samspillet og kreativiteten syder av liv, kjælende og overraskende toner strømmer ut, samtidig som nærheten til det melodiøse utgangspunktet beholdes.

Alt i alt har dette blitt et følsomt, lekende og uforutsigbart album. Dette samarbeidet må fortsette, og vi gleder oss til det!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


New Order - Waiting For The Sirens' Call

(London Records 90 Ltd.)

Evighetsmaskinen New Order leverer langt over gjennomsnittet i sin andre vår.

Flere:

Diverse artister - Money Will Ruin Everything 2
Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver