cover

Own Side Now

Caitlin Rose

CD (2010) - Names / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Folk / Americana / Singer/songwriter

Spor:
Learning To Ride
Own Side
For The Rabbits
Shanghai Cigarettes
New York
Spare Me (Fetzer's Blues)
Things Change
That's Alright
Sinful Wishing Well
Coming Up

Referanser:
Gillian Welch
Linda Ronstadt
Patsy Cline

Vis flere data

Se også:
The Stand-In - Caitlin Rose (2013)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Melankolsk og minneverdig

Hun ga tidligere i år ut den kritikerroste EP-en, Dead Flowers. Enda bedre er debutalbumet Own Side Now, som er breddfullt av elegante countryviser.

23 år gamle Caitlin Rose fra Nashville er etter min mening det største talentet innen country/folk siden Lucinda Williams. Hun synger sine ofte hjerteskjærende sanger med en sår og vakker stemme som slekter litt på både Patsy Cline, Kathleen Edwards, Loretta Lynn og Natalie Merchant. Det er sjelden jeg hører et album der samtlige ti sanger får pluss i margen. Own Side Now er imidlertid så bra at jeg velger å skrive litt om hver av dem.

Learning To Ride er en sang om det å prøve å feile i kjærligheten, der det akustiske lydbildet krydres av lekker steelgitar. Enda bedre er balladen Own Side, som forsterkes av strykere, piano, steelgitar og intense vokalharmonier, à la Kate & Anna McGarrigle, som gir meg gåsehud.

Førstesinglen For The Rabbits er et stort høydepunkt. En smektende og slentrende popsang om lengsel, komplett med himmelsk koring, strykere og en perfekt korthogd elgitarsolo. Den fengende Shanghai Cigarettes handler om hvor vanskelig det er å slutte å røyke, og er det nærmeste Caitlin Rose kommer rock på Own Side Now. Elgitaren og fuzzgitaren som duellerer mot slutten, får meg til å tenke på Flying Burrito Brothers.

New York er ei enkel vise om et brutalt møte med storbyen, forsterket av et elegant arrangement og en herlig honkytonkpianosolo. Spare Me (Fetzer's Blues) - ei av albumets få uptempolåter - har fine detaljer på gitar, elpiano og munnspill (i stil med Nashville-legenden Charlie McCoy). Dette er fengende countrypop på sitt beste!

Things Change er helt motsatt av sistnevnte - en stemningsfull ballade med et lekkert arrangement ved produsent Mark Nevers (Lampchop, Will Oldham). Cymbalene og koringen øker i intensitet på den magiske avslutningen. Eneste coverlåt er Fleetwood Macs That's Alright, fra 1982-albumet Mirage. På denne fengende countryversjonen synger unge Caitlin Rose like bra som sitt forbilde Stevie Nicks.

Sinful Wishing Well har albumets største vokalprestasjon og kanskje sterkeste tekst. Etter dette alvoret passer det bra å avslutte med den morsomme Coming Up, som begynner rolig og har en uformell, rocka piano/munnspill/gitar-outro som ender med Caitlin Roses latterhikst.

Own Side Now er et av årets sterkeste album uansett genre, og jeg anbefaler det spesielt for fans av Lucinda Williams, Ryan Adams, Linda Ronstadt og Gillian Welch.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Belle & Sebastian - The Life Pursuit

(Rough Trade)

Belle&Sebastian fortset si melankolske ferd i popskyene.

Flere:

TeeBee - The Legacy
Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust