cover

You Want More?!

The Cheaters

CD-EP (2006) - Big Dipper / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Gamlisungdom

Retrorock med humør, energi og sterk smitteeffekt. Fire låter, tre medlemmer, to tomler opp!

Juksemakerne fra Tønsberg legger ikke skjul på sine inspirasjonskilder - men de gjør heller ikke skam på den fyldige arven de har satt seg fore å forvalte.

Med debut-EPen You Want More?! imponerer trioen på flere vis. Først og fremst er alle låtene fengende så det holder, og en plate i dette formatet avslører ikke om det skorter på fantasien. Etter å ha sett bandet live (deres rette arena) er det heller ingen grunn til å tvile på videre potensiale. Makan til humørsmittende og solid liveband!

The Cheaters flørter tross sin unge alder (eller på grunn av, er det vel riktig å si) skamløst med både britisk invasjon, klassisk garasjerock og amerikansk undergrunn fra Ray Davis til Paul Weller. Lydbildet er høvelig skralt, men slett ikke verre enn at ungpikene kan flokke seg rundt lyttestasjonen på platebutikken når de slipper singler fremover. For de kunne nok ønsket å leve i en litt annen tid disse tre gamlisungdommene, den gang da far var tenåring og suste gatelangs på scooteren med nytt slips og kjekk lugg. Det var tider det.

Siden vi skriver 2006 hadde det ikke skadet om Øyvind Skarsbø og kompani viste tegn til noe modernistisk tankegang, men på den annen side er det noe så sjarmerende og ektefølt i disse rillene at jeg ikke skal dvele for mye over deres fetisj. Av og til er det ikke annet å gjøre enn å riste løs og have a ball.

Fremtiden kommer bakfra for denne trioen, og den vil nok bringe dem mye godt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Madder Mortem - Desiderata

(Peaceville)

Nordmennene fortsetter å bevege seg fremover i sin unike og høyst originale retning. Til glede for noen, og stor frustrasjon for andre.

Flere:

Plastikman - Closer
Prince - One Night Alone ... Live!