cover

Lost in the City

Bercedes Menz

CD (2009) - Sounds of Unity / Mudi

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Hardrock / Punk / Rock'n'Roll / Scandinavian rock

Spor:
Killer Crack
Black Smoke
Hardbeat
Lay Down
Proved You Wrong
Lucifer
Back in the Days
Changeover
Bad Ego
Fucking Gun
Dead Alive
Gordon PI

Referanser:
The Carburetors
The Dirty Callahans
Backstreet Girls
Turboneger

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Stonertøff rock

Stonertøft Osloband som på sin debutplate gjør sitt for å fornye stoner-genren.

Bercedes Menz er en gruppe i metal/punk/stoner-genren som har eksistert i mange år , men Lost in the City er deres debutalbum. Oslogruppa har stor, stødig og slagkraftig lyd. Her kommer feite gitarriff med et intenst trøkk, tøffe "hooks" som river deg med. Dette er intelligent stoner-rock: innvevd mellom det tette lydbildet finnes små intrikate detaljer som kryder låtene slik at musikkopplevelsen ikke bare blir et eneste langt rifforama.

Problemet med en slik genre som stoner-rock (for en grusom betegnelse forresten) er at den har sine klare begrensninger. Bercedes Menz prøver å utvide genren ved å inkludere forskjellige momenter i musikken. Ett kutt som Proved You Wrong er et godt eksempel med sine liksom-psykedeliske midtpartier som "flyter" imellom i lydbildet og "avbryter" låten i søkte, javel, men allikevel smakfulle lydutgytelser. Slike grep betyr at platen gjerne kan lyttes til like gjerne på konsert som i bilstereoen.

Ellers kjører gruppa hardt på, og er tydeligvis en inspirert gjeng. Mye av musikken her er spennende, inviterende, full av naturlig tilegnet rocka energi. Låter som anbefales er Dead Alive (utrolig tøft riff som river i sjela), Gordon PI (stilfull komposisjon med fortellende struktur, stemningsfull på sitt harde vis) og åpningskuttet Killer Crack (drit-tøff låt med kuule gitar riff og rå, desperat vokal).

Dette er et debutalbum som det står respekt av. Men gruppenavnet: Bercedes Menz? Noe så tullete. Musikken på plata er såpass fantasifull og interessant at dere kunne vel ha funnet på noe mer spennende enn dette? Utenom det, denne plata må spilles ofte. Underlig nok, men Lost in the City vokser i deg.

comments powered by Disqus

 2009-12-03

Stonertøff rock Osloband?

2009-12-03Ingress

Det ble en feil i deskingen av ingressen her. Den er nå rettet opp.

Lupo
2009-12-04Best live!

Har sett dem live et par ganger og det er skikkelig gøy!

Arne K
2009-12-08Live

Kan skrive under på det! Steintøft og særdeles bra teknisk. Se de live!

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo