cover

...Sings Greatest Palace Music

Bonnie Prince Billy

CD (2004) - Domino / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Country & western / Americana / Singer/songwriter

Spor:
New Partner
Ohio River Boat Song
Gulf Shores
You Will Miss Me When I Burn
The Brute Choir
I Send My Love to You
More Brother Rides
Agnes, Queen of Sorrow
Viva Ultra
Pushkin
Horses
Riding
West Palm Beach
No More Workhorse Blues
I Am a Cinematographer

Referanser:
Bob Wills & His Texas Playboys
Bill Monroe

Vis flere data

Se også:
Ease Down the Road - Bonnie Prince Billy (2001)
I See a Darkness - Bonnie Prince Billy (1999)
Master & Everyone - Bonnie Prince Billy (2003)
Superwolf - Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney (2005)
Superwolf - Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Viva Palace!

Ei av de beste countryplatene som vil bli utgitt i år - men ikke like skjelven og stor som den gang han streifet på andre siden av gjerdet.

Du skal få to alternativer.

Hvis du aldri har hørt verken Palace, Palace Brothers, Palace Songs eller Palace Music, bør du kanskje legge mest vekt på anmeldelse nummer 1. Hvis du derimot er kjent med klassikere som "Viva last blues" og "Arise, therefore", og vet at Will Oldham kun har gitt ut ett album under eget navn, nemlig "Joya", kan du trolig gå rett til anmeldelse 2.

Anmeldelse 1:
På de første platene sine streifer Will Oldham rundt som ei våt og forkvaklet bikkje et sted i de amerikanske sørstatene, på jakt etter et kjøttstykke, et gammelt bein eller et sted å sove for natta. På "Sings greatest Palace music" er han forvandlet til en nyfrisert og nyvasket utstillingshund på jakt etter ei sløyfe i Nashville.

Så vet du det.

Men nå skal jeg innbille meg at jeg aldri har hørt Palace-platene. Jeg skal lure meg selv til å tro at det eneste jeg har fått med meg av Will Oldham, er det siste albumet til Bonnie "Prince" Billy, "Master and everyone". Jeg har med andre ord ikke hørt originalene til sanger som "More brother rides", "Horses" og "Riding". Jeg aner ikke hva jeg har gått glipp av.

Det eneste jeg vet, er at "Sings greatest Palace music" er ei slags alternativ best of-plate med en eller annen Bonnie "Prince" Billy. Av en eller annen grunn har han spilt inn mange av de gamle låtene sine på ny.

Og jeg må si at jeg liker det jeg hører.

Men så liker jeg jo country, også da.

Plata er velspilt og velprodusert og ikke minst veldig vakker. Dessuten kan det ikke være tvil om at denne Will Oldham må være en av de fremste og mest originale låtskriverne i sin generasjon - ut fra sanger som "Ohio river boat song", "New partner" og "The brute choir" å dømme. Stemmens hans er kanskje ikke så stor, men den rommer det utroligste.

Jeg tror faktisk at dette er ei av de beste countryplatene som vil bli utgitt i år. Will Oldham kan få ei sløyfe av meg hvilken dag som helst.

Viva Bonnie "Prince"!

(8/10)

Han er en morsom kar, Will Oldham.

Anmeldelse 2:

På "Sings greatest Palace music" har han spilt 15 av sine gamle sanger på ny, denne gang med musikere som faktisk kan spille. Produsent Mark Nevers fra Lambchop har hentet inn bandet til country-sangeren Alan Jackson, samt en del villige Nashville-veteraner, blant dem pianisten Hargus "Pig" Robins", som satt bak på pianoet da Bob Dylan spilte inn "Blonde on blonde" i 1966.

Ja visst, denne plata er pen og ren.

Her gjør Will Oldham "New partner" med strykere og blåsere, "Ohio river boat song" med et kor av kvinner og "Gulf shores" med saksofon. For eksempel. Sånn sett skjønner jeg egentlig at den mest konservative delen av Palace-fansen reagerer. Dette er ei plate med country-steel, country-piano, country-trommer, country-gitar og country-bass.

Selv har jeg ikke problemer med akkurat det.

Jeg synes bare ikke at musikken er like skjelven og stor som da Will Oldham var ute og red på feil side av gjerdet sammen med djevelen, Steve Albini og flere av brødrene sine. Tankene er ikke fullt så skitne og syndige som da han for første gang fantaserte om søstera Lisa. Han virker ikke like uberegnelig som da han ravet rundt med sperm i håret og kuken hengende ut. Følelsene er ikke like rene og sterke som da han rodde gråtende og syngende over Ohio, mens kveldslyset falt og han tenkte på Catarina, hans glede og sorg her i livet.

På Palace-platene sprekker stemmen til Will Oldham som ei to dager gammel skorpe. Det er det du hører 1 minutt og 17 sekunder ut i "More brother rides" fra "Viva last blues", for eksempel. Jeg skulle ønske at stemmen hans sprakk litt oftere enn det den gjør nå. Det er en aldeles fantastisk lyd.

På "Sings greatest Palace music" har skorpa grodd helt igjen. Den har ikke en gang etterlatt et arr. Men for all del, det er mye flott og fint på denne plata. Nydelige "Gulf shores", for eksempel, eller duetten med Mary Slayton på "Agnes, queen of sorrow".

Men de fleste sangene gjorde nok mer inntrykk på meg da Will Oldham var ei våt og forkvaklet bikkje.

Viva Palace!

(7/10)

Du har fått to alternativer. Du får velge selv.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Windir - Valfar, Ein Windir

(Tabu)

Valfar, Ein Windir er en fin og verdig oppsummering av Windirs så alt for korte karriere.

Flere:

Noa Babayof - From a Window to a Wall
Frank Sinatra - The Christmas Collection