cover

Who Killed......The Zutons

The Zutons

CD (2004) - Deltasonic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Poprock / Britpop / New Wave

Spor:
Zuton Fever
Pressure Point
You Will Won't You
Confusion
Havana Gang Brawl
Railroad
Long Time Coming
Nightmare Part II
Not A Lot To Do
Remember Me
Dirty Dancehall
Moons And Horror Shows

Referanser:
Talking Heads
The Coral
Devo

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


God start

Det skulle vise seg at Liverpool-bandet slettes ikke var døde, bare litt småsyke.

The Zutons er noe så forfriskende som et ungt britisk band med et visst særpreg. Til tross for at de ikke er i nærheten av å finne opp rocken på nytt, høres de ikke ut som alle andre nye, hippe navn. Det eneste bandet de får meg til å tenke på er The Coral, uten at sammenligningen er helt rettferdig. The Zutons låner selvsagt mye fra eldre indierock og new wave, men har på sitt beste klart å klemme noe eget ut av det hele.

Den entusiasmen jeg har bygd opp rundt denne skiva er hovedsaklig knyttet til de første tre låtene. Zuton Fever, Pressure Point og You Will You Won't er livlig poprock med new wave-smakstilsetninger. Dette er uredd og humørfylt indie. Abi Hardings saksofon bidrar til å friske opp musikken.

Enkelte låter utover skiva blir desverre litt for slappe. Fra og med balladen Confusion daler nemlig spenningskurven noe. Det viltre fra åpningslåtene forsvinner, og skiva blir bare middels morsom å høre på. Flere av de roligere låtene er mer pregløse enn resten og drar helhetsinntrykket betraktelig ned. Not A Lot To Do er nærmest søvndyssende. Da hjelper det ikke allverden at man har et ellers artig band i spilleren.

David McCabe blir bare klagende og uinspirert i de svakeste låtene. Da faller også noen av de soulinspirerte forsøkene igjennom. Bandet mister også gnisten når tempoet blir satt ned. Det låter helt greit, men slapt.

Mot slutten får man små, mørke gledesspredere som Remember Me og Dirty Dancehall. Likevel endrer ikke dette inntrykket av å ha hørt ei skive som ikke holdt hele veien til mål. The Zutons er utvilsomt inne på noe, men klarer ikke helt å fullføre. De skal uansett har mange godord for å forsøke seg på noe som ligger litt på sida av alle andre britiske gitarband for tida.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ricochets - The Ghost of Our Love

(White Jazz)

Her lukter det 60-tall, knuste hjerter og klassikerstatus lang vei.

Flere:

Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics
Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet