cover

The Yawn of the New Age

Zweizz

CD (2007) - Vendlus

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Elektronika / Støy / Black metal / Avantgarde

Spor:
The Yawn of the New Age
Rævkjørt
Nowadays only the Boring Everything Is So Frustrating
Blacker Than Darkness
Thank You in the Face
Your System Sucks
Sawbeam
Catacomb
Hommage a Knutsen & Ludvigsen
Masturbatory Attention Deficit Disorder
Musick is Organized Sound
Big Black Dick
Amateurs

Referanser:
Sten Ove Toft
Immortal
Dødheimsgard (DHG)
Ryfylke

Vis flere data


Sjokk i sjokkrosa

Zweizz blander halvødelagt sortmetall, techno og støy til et hjemmelaget, dog fascinerende lappeteppe.

En kjapp titt på coveret som pryder Zweizz' debutskive gir en grei pekepinn på musikkopplevelsen som venter en: En hårete, moderat uleselig black-metal-logo, dandert oppå et enkelt digitalt mønster. Alt, selvfølgelig, i sjokkrosa.

Zweizz blander sammen elementer som egentlig ikke burde passe sammen, kutter opp resultatet med en rusten kjøkkenkniv og teiper det sammen igjen til melodier som såvidt henger sammen - før hele greia får en solid runde som vaskefille på et skittent, grovt kjellergulv. Det ender opp som en merkverdig røre av skranglete rytmer, frie lydformasjoner og forvridde instrumenter.

Det blir en interessant lytteropplevelse ut av det hele. Bruddstykker av sortmetall er såvidt hørbart gjennom tjukke lag av knitrende, støvete tekstur, som iblant former enkle, men fengende rytmiske partier som blir oppløst like kjapt som de blir dannet. Små lydformasjoner flyter inn og ut av en grumsete lydlandskap, før de gradvis blir pulverisert. Det ligger en eim av død og ødeleggelse over det hele - et lappeteppe av forlengst gravlagt, halvråtnet musikk, hentet opp i dagslyset igjen - necrotech, som artisten selv kaller det.

Materialet er spontant, men langt i fra ustrukturert. Det ligger utvilsomt en god del nitidig konstruksjon, komposisjon og laglegging bak materialet, enten resultatet kommer iform av abstrakte lydlandskap, strenge rytmiske verk eller låter som svinger fra det ene ytterpunktet til det andre.

Skiva er langt i fra perfekt. Lydbildet blir iblant vel tynt i bunnen, og mangler tyngden som skal til for at musikk av denne typen virkelig skal overbevise. I tillegg kunne noen av de mer sprikende låtene med fordel ha blitt strammet opp. Jeg får ingen Hallelujah-øyeblikk av Zweizz i første omgang, men skiva er spennende nok til å være verdt noen runder i CD-spilleren for enhver fan av god, norsk eksperimentelt.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på hissig.no
!hissig logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Loscil - Triple Point

(Kranky)

Elektroniske pulser, dype bassganger og nesten uhørbare subrytmer.

Flere:

Diverse artister - Fille-vern - gamle og nye mestere i norsk munnharpetradisjon
The Modern Lovers - Modern Lovers