cover

Fatal Fix

Paranoid James

CD (2011) - Pug-Nose Records / Indie Distribution

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Hardrock

Spor:
The Ditch
Fatal Fix
Clue
Grenade
Yiara
Before
Volcanus
I Lied

Referanser:
Tool
Nine Inch Nails
A Perfect Circle
Alice In Chains

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Osloband med muligheter

Vinnerne av fjorårets School’s Out-festival på Notodden har sluppet plate.

Hils på Paranoid James, et Oslo-band som nå debuterer med Fatal Fix. Og denne gjengen går rett på sak - åpningslåten sparker i gang skiva på en ytterst lovende måte. Men etter introriffet dabber det dessverre litt av. Sounden til Paranoid James vitner om at de har hørt en hel del på Nine Inch Nails, særlig spor fire og fem som begge tydelig er inspirert av låter som Closer og The Hand That Feeds - dessverre har de ikke helt fått frem trøkket til Trent Reznor under miksingen. Det blir heller til at det heller litt mot Placebos utgivelse fra 1998, Without You I'm Nothing, noe som kanskje ikke er helt heldig om man sikter mot Nine Inch Nails.

Innimellom kommer det litt hardere riff av typen man kunne tenke seg å høre litt mer av, noe som er veldig bra for lydens del, men som ikke nødvendigvis passer veldig bra med vokalen. Det er en del fine melodier, men for mye clean gitar gir meg følelsen av at noe mangler hele tiden. Tekstene er typiske for norsk alternativ rock; dype tanker og mange nødrim.

Det positive med denne skiva er at det er en jevn sound, man hører at bandet vet hvilken vei de vil gå. Man hører også en variasjon mellom låtene, og man får ikke følelsen av at man sitter og hører samme låt gang på gang. Dét er ikke alle debutanter forunt.

En liten titt på bandets MySpace tyder på at dette kan være veldig bra live. Mange begeistrede kommentarer fra fans gjør at man klør litt etter å se de på en scene for å se dem blåse liv i musikken. Kanskje dukker de opp på en festival nær deg i sommer?

Dette er den første utgivelsen til Paranoid James, men det blir dessverre rett og slett litt kjedelig og ensformig i lengden. Det er hverken voldsomt originalt eller nyskapende, men dette er helt klart dyktige musikere som har fått til en helt grei plate i sin sjanger.