cover

My Baby Don't Tolerate

Lyle Lovett

CD (2003) - Lost Highway

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Americana / Countryrock / Honky Tonk

Spor:
Cute as a bug
My baby don't tolerate
The truck song
In my own mind
Nothing but a good ride
Big dog
You were always there
Wallisville road
Working too hard
San Antonio girl
On saturday night
Election day
I'm going to wait
I'm going to the place

Vis flere data

Se også:
Anthology Volume One: Cowboy Man - Lyle Lovett (2001)
Step Inside This House - Lyle Lovett (1998)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sofistikert og velarrangert

Lyle Lovett har alltid vært sin egen herre, både når det gjelder liv og musikk.

Jeg kunne ha skrevet noe sånt som: "Lyle Lovett er vel mest kjent for å være eks-mannen til Julia Roberts" eller "det er country av det gamle, gode slaget Lovett byr på". Den første setningen ville vært totalt uinteressant, den andre totalt usann. For Lyle Lovett har alltid vært sin egen herre, både når det gjelder sitt liv og sin musikk.

Han er født og oppvokst på landet, men falt aldri for fristelsen til å flytte fra sine røtter til Nashville, Austin, Los Angeles eller New York. At Julia Roberts holdt ut så lenge med den glamorløse kugutten fra Texas, er ei gåte. Dessuten er sangene på "My baby don't tolerate" så langt fra "god gammeldags country" som man kan komme.

Låtene er sofistikerte og velarrangerte, nydelige instrumentert og antageligvis jobbet fram over lang tid. Plata er et kvalitetsprodukt, med andre ord. I tillegg er produksjonen ekstremt smakfull og ren. Det finnes ikke like sterke låter her som "Step inside this house", hentet fra den glimrende coverplata fra 1998 med samme navn. Det hadde jeg strengt tatt ikke forventet heller.

Noen ganger sliter jeg litt. Jeg mener, jeg elsker country, men noen ganger balanserer sangene til Lyle Lovett på kanten til litt for country, hvis du forstår hva jeg mener. Jeg får av og til den samme følelsen av artister som Rodney Crowell, Linda Ronstadt, Patty Loveless, Joe Ely, Robbie Fulks og Kelly Willis. Det blir litt vel "twangy", "honky tonk" og "western swing". I dette tilfellet tenker jeg på låter som "Cute as a bug", "Wallisville road", "San Antonio girl" og tildels "On Saturday night".

Jeg liker Lyle Lovett best når han holder seg nærmest mulig sine røtter i "singer-songwriter"-tradisjonen fra Texas. Jeg tenker på den samme skolen som Townes Van Zandt, Guy Clark og Jerry Jeff Walker tilhørte og tilhører.

Lyle Lovetts blanding av blues, jazz, country, gospel, swing og pop er som regel veldig god, men han er aller best på de såre balladene og de historiefortellende "visesangene". Sanger som "In my own mind", "You were always there", "Working too hard", "Election day". De to gospelsangene som avslutter "My baby don't tolerate", viser hvor dypt religionen sitter i folk fra de amerikanske sørstatene. Å inkludere disse låtene, er neppe et salgsteknisk smart grep for å kapre platekjøpere, men snarere et bevis på Lyle Lovett sin trang til å følge sitt hjerte. Han bryr seg lite om hva som selger, og har heller aldri gjort det.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Throw Me the Statue - Moonbeams

(Secretly Canadian)

Secretly Canadian snappet opp Throw Me the Statue og gav ut debutplaten på nytt. Det vitner om god dømmekraft.

Flere:

Weeping Willows - Into the Light
Wilco - A Ghost is Born