cover

The Better Button

Mink Lungs

CD (2002) - Rykodisc / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Psykedelia

Spor:
I Sell Love
Silent Sex
Watch Yourself
Think of Me
Synthesizer Baby
Your Nose Lights Up The Dark
Widths&Lengths
Oscillator
Snail
Blue And Créme Car
Skin or No Skin
Peep Show
Remaining Loyal
Demon Powers of Hell
Who Loves You Dear?

Referanser:
Lambchop
Guided By Voices

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mye pent og mye rart

Mink Lungs er et indiekollektiv fra New York som leker litt for mye på sin debut.

Mink Lungs består av fire individer fra New York ved navn Gian Carlo Feleppa, Jennifer Hoopes, Tom Galbraith (tidligere Men's Club) og Tim Feleppa (bidragsyter på Sore Losers soundtracket). Sammen utgjør de et slags musikalsk kollektiv som lager akkurat det som passer dem. Resultatet blir et debutalbum som veksler mellom psykedelisk rock, pen indiepop og mye annet rart.

At bandet har fire låtskrivere og fire vokalister gjør at dette blir et noe schizofrent album, der kvalitet og stil varierer kraftig. De første låtene er fine, og til dels skeive amerikanske indievarianter. På Think of Me høres de ut som et uptempo Lambchop, mye på grunn av Tim Feleppas likhet med Kurt Wagners måte å synge på.

På Jennifer Hoopes Synthesizer Baby (spor nummer 5) kommer særhetene for første gang fram. En middels interessant låt blir gjemt bak en irriterende fiolin og generell støy som er mer slitsomt enn gøy. Widths&Lengths er ikke særlig mye artigere, selv om den tidvis går i dobbel hastighet. Det virker som om de fire har det svært moro med musikken sin, men det er ikke like lett å henge med som lytter.

Ellers får man mellom de gode låtene forsøk på poppa punk (Oscillator), rolig viserock (Remaining Loyal) og generelle særheter (Demon Powers of Hell). Denne type variasjon i låter kjenner man kanskje best fra Guided By Voices, et band Mink Lungs også ellers er noe beslektet med. Det er mange fine melodier på The Better Button. At det blir blanda med relativt store deler tull og tøys ødelegger riktignok en hel del. Mink Lungs' debut kunne ha tjent på noe mer struktur, og som lytter blir tålmodigheten min satt på prøve et par ganger. Det finnes flere fine øyeblikk på The Better Button, måtte de konsentrere seg om slike i framtida.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Streets - Original Pirate Material

(Warner Music)

The Streets er et aldri så lite stykke fysikk. Original Pirate Material rommer, om ikke nye, så i det minste egne lover.

Flere:

Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney - Superwolf
Domenico+2/Kassin +2/Moreno +2 - Sincerely Hot