cover

Richard Dorfmeister Presents a Different Drummer Selection

Diverse artister

CD (2003) - Different Drummer / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Dub

Spor:
Imagination
Movin' Together
Peacetime
Watch What You Put Inna...
The Only Redeemer
London
Liberation Dub
Murder
Miss Melody Wax
Verb Vendor
Sexy Selector
Vale
Outro

Referanser:
Zion Train
Mandragora
King Tubby
Linton Kwesi Johnson

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Turn on, dub-in, dropout!

Er berusende dub-musikk din greie bør du kjenne til selskapet Different Drummer!

Det lille Birmingham-baserte selskapet Different Drummer har utgitt musikk siden 1992, hovedsaklig musikk som har ligget i grenselandet mellom dub og house. Richard Dorfmeister (fra Kruder & Dorfmeister) har fått æren av å pelle ut noen favorittspor fra denne perioden som har blitt oppusset i studio av Farda P.

Dubmusikk har som mange vet en lang forhistorie der navn som Lee Perry, King Tubby og Lyndford Anderson oftest får skylden for å ha satt det hele i gang for rundt 30 år siden.

G-Corp, eller Groove Corporation, har vært en sentralt navn innen Birminghams 90-talls club dub, og er representert med tre spor her. De ble grunnlagt etter at Joe Stevens, Roberto Cimarosti og Brian Nordhoff skilte lag med Billie Ray Martin og Electribe 101 tidlig på 90-tallet. Et annet sentralt navn er Rockers Hi-Fi, som ble startet av DJ Dick (Richard Whittingham) og Glyn Bush i 1991. Det er Whittingham som driver Different Drummer-selskapet, og han representerer seg selv med det tidlige sporet Sexy Selector fra den gangen de var kjent som Original Rockers (en honnør til Augustus Pablo). En løs kobling mellom medlemmer av G-Corp og Rockers Hi-Fi har blitt til Overproof Soundsystem, som advarer verden Watch What You Put Inna...

En av mine favoritter her er Noiseshapers Moving Together med en soul og blues-preget vokalleveranse av Wayne Martin hentet fra Prelaunch Sequence (2001). Grunnen til at en bluessanger fra Louisiana dukker opp på en plate med en dubduo fra Wien er selvfølgelig at begge for tiden er bosatt i Berlin. På Noiseshapers andre bidrag, The Only Redeemer, er det Vido Jelashe I som er soul dub poet.

Enda mer internasjonalt blir det med innslagene fra de sørlige hemisfærer. Tom Bailey flyttet til New Zealand og grunnla International Observer for noen år siden sammen med platespillervrider og grafisk designer Rakai Karaitiana. Aungus McNaughton og DJ Stinky Jim holder også til i Auckland og opererer under navnet Phase 5. Deres Verb Vendor er exotica dub av det mer utfreaka slaget.

Dette er altså en samling fet, harpiksluktende dub med høy bass og lavt stressnivå. Den viser spennvidden innen denne musikkformen og bør være obligatorisk for Gateavisas abonnenter og ellers alle andre med sans for berusende dubmusikk som tar deg med inn i en annen og mer behagelig verden en stakket stund...! A little dub will do' ya!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Philip Kane - Time: Gentlemen

(Corrupt)

Ein mystisk herre frå London, med stor stemme, poetisk brodd og fertile tonar.

Flere:

The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells
Grey de Lisle - The Graceful Ghost