cover

Confield

Autechre

CD (2001) - Warp / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektronika / Ambient / Techno / Støyrock

Spor:
VI Scose Poise
Cfern
Pen Expers
Sim Gishel
Parhelic Triangle
Bine
Eidetic Casein
Uviol
Lentic Catachresis

Referanser:
Gescom
Boards of Canada
Aphex Twin
Plaid
Squarepusher

Vis flere data

Se også:
Draft 7.30 - Autechre (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Muterte rytmer

Skrapende, skitten og spasmisk. Utfordrende elektronisk plate av Autechre.

Gjennom en årrekke har Autechre sammen med Aphex Twin og etterhvert også Squarepusher og Boards of Canada vært kongene av den så dårlig titulerte scenen intelligent dansemusikk. De har inspirert artister som Tortoise, Kim Hiorthøi, Aedena Cycle, Plone, Plod på deres vei mot et egensindig og sterkt Elektronika-uttrykk.

Musikken til den nå Sheffield-baserte Manchesterduoen Rob Brown og Sean Booths, henter inspirasjon og sitt utgangspunkt i et brakkland mellom Techno og Hiphop, men er aldri spesielt dansevennlige eller groovy. Visst finnes det rytmer her, men de er muterte, sterkt omskapte spastiske sequencer-lydmanipulasjoner som skraper, brummer og burrer mer enn de hopper eller spretter. Ingen vokal eller konvensjonelle instrumenter får heller vanligvis plass i lydbildet.

Duoen, som i perioder også kaller seg for Gescom, benytter gamle og nye, oftest analoge keyboards, Apple Mac, og crossfader på mixebord til å lage flerelags kakafoni, skrapende ambientstøy, skitne offbeat og spastiske rytmer som styrer en malstrøm av fislende detaljer og pulserende forgiftet støy. Men bak det hele finnes hele tiden en sonisk intrikat sans for melankolske melodier. WARP-artistene har sin bakgrunn i Manchesters taggende hiphop-miljø og lar seg inspirere av ninjaestetikk, på-rømmen taktikk og sansen for konstante transformasjoner som på mange måter er essensen i god hiphop. Mantronix og Bomb Squad er like tydelige inspirasjonskilder som Brian Enos ambientmusikk.

Duoens musikk preges av små bevegelser og fakter, og er strippet til beinet. Likevel involverer den minimalistiske musikken flere lag og er ytterst skjønn og behagelig når man lærer seg å trenge igjennom støylaget som ligger på toppen og skurrer.

Confield er etter hva jeg vet bandets sjette fullengder og nok et steg videre for artistene som gir The Wire-skribentene ståpels og det mer avantgarde Blå-publikummet rykninger i armer og føtter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Safariari - Zebra Knights

(Trust Me)

Safariari fra Fredrikstad legger inn en rejäl rökare i kryssen på overtid.

Flere:

Jason Molina - Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go
Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle