cover

Classics: Selected by Brian Wilson

Beach Boys

CD (2002) - Capitol / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Surf / Rock'n'Roll / Psykedelia

Spor:
Surfer Girl
The Warmth Of the Sun
I Get Around
Don't Worry Baby
In My room
California Girls
God Only Knows
Caroline, No
Good Vibrations
Wonderful
Heroes and Villains
Surf's Up
Busy Doin' Nothin'
We're Together Again
Time To Get Alone
This Whole World
Marcella
Sail On, Sailor
'Til I Die
California Feelin'

Referanser:
Jan & Dean
The Mamas & the Papas
The Everly Brothers
The Zombies

Vis flere data

Se også:
Pet Sounds - Beach Boys (1966)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Myk musikk

Brian Wilson presenterer sine egne favoritter, og velger bredt og dypt fra sin fortid.

Det finnes en hel del singel- og hitsamlinger med Beach Boys. En ny samler virker da noe unødvendig, men denne er litt annerledes. Her har sjefsboy Brian Wilson valgt ut noen av sine personlige favoritter fra egen karriere. Noen klassikere er dermed utelatt til fordel for albumkutt og b-sider som Wilson var usedvanlig fornøyd med. Utvalget strekker seg et stykke ut på 70-tallet, omtrent til den tiden Brian Wilson forlot sitt skaperverk.

Her er de enkle poplåtene fra de første åra med, så vel som de mer avanserte komposisjonene og de mer melankolske sangene fra slutten av Brian Wilsons periode. Noen av låtene er megahits, som I Get Around, California Girls og Good Vibrations. Obligatorisk sommermusikk for alle årstider. I tillegg kommer en del mindre singlesuksesser og andre godlåter fra den aktuelle perioden. Han har selvsagt også utelukkende valgt sine egne komposisjoner.

En slik samling kan fungere som en meget god introduksjon til Beach Boys. Man får et bredt innblikk i hva de bedrev både på og utenfor salgslistene i de årene de tilhørte innovatøreliten i populærmusikken. Det er blant annet lett å høre hvilken påvirkning de har hatt på halvnerdete powerpopere i flere tiår etterpå. Her får man for eksempel California Girls, God Only Knows, Caroline, No og Good Vibrations etter hverandre. Riktig koselig blir det, både for store og små.

Videre får man den overhappy Heroes and Villains, den myke We're Together Again, superfengende This Whole World og Sail On, Sailor som jeg ærlig talt klarer meg uten - det høres ut som om de prøver seg på Stevie Wonder. Siste sporet er Brian Wilsons nye låt California Feelin'. Den høres egentlig bare ut som en middelmådig Beach Boys-låt, gjort av gamle menn. Noe som jo er farlig nær sannheten.

Beach Boys vil nok alltid være definisjonen på kremmyk popmusikk. Upåklagelige harmonier og vennlige gitarer går hånd i hånd inn i solnedgangen/soloppgangen. Litt kjedelig kan det riktignok bli med en hel time. Dersom du kunne tenke deg å sjekke ut godsakene fra Wilsons storhetsperiode er ikke dette noe dumt sted å starte. Det er lett å finne noe man liker på Classics, og så kan man jo bare jobbe seg videre derfra. Lykke til!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tanakh - Dieu Deuil

(Alien8)

Som Tindersticks på bærtur eller Calexico med solstikk? Eller Morricone som lurer Nina Nastasia til sengs etter å ha gurglet bongvannet til Molasses?

Flere:

Dan Sartain - Dan Sartain vs. The Serpientes
Diverse artister - If I Make It Through Christmas