cover

My Hero

Muzzlewhite

CD-single (2001) - Big Dipper / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Skjellsankerne

Lovende smakebit fra Oslo-bandet Muzzlewhites kommende plate.

My Hero er første vareprøve fra Oslobandet Muzzlewhites andre album, som har slepp i februar 2002. Mon om ikke det kan bli riktig så flott.

Tittelkuttet er i hvert fall lekkert og alvorlig nok. Tore Aurstad har en mørk og balansert stemme, som i samsang med Karen Joe Fields skjelvende vakre røst minner mye om The Walkabouts-duoen Chris & Carlas mest nære øyeblikk. My Hero er en lavmælt kjærlighetslåt uten skarpe kanter, men med en smart gitar som lusker rundt og gir ekstra twang der det trengs. I en låt som ikke har særlig utvikling, kunne Muzzlewhite gjerne holdt den gående mye lengre enn de snaut fire minuttene den varer.

Look All Over Yonder (skrevet av Cinnamoon) går i hestetempo, men holdes igjen i tømme av Aurstads kontrollerte vokal. Til tross for litt trekkspill mot slutten, er den likevel for flat til å dra oss helt inn i prærien, og det savnes litt kreativitet for å sprite opp det noe statiske travet.

Beste spor her er den sorgtunge Fuck-up, en coverversjon av deres egen Henry’s Fuck-up. Denne gangen i en "minor versjon", skåret til beinet, naken og enkel, står den som den korte singelens mest moll-intense øyeblikk.

Det er ikke rare inntrykket man får etter drøyt ti minutter, men hvis disse låtene gir et innblikk av hvordan den komplette platen vil bli, så ser det ut til at vi kan gå vinteren betryggende mørkt i møte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Devendra Banhart - Niño Rojo

(XL)

Let that hair hang down, let your hair grow down. Del to av Devendras Georgia-innspillinger.

Flere:

Secret Chiefs 3 - Traditionalists – Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini
TV on the Radio - Dear Science