cover

I Have Seen

Zero 7

CD-single (2001) - Ultimate Dilemma / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Acid Jazz / Trip hop / Lounge / Chillout

Spor:
I Have Seen (radio edit)
Salt Water Sound
Spinning

Referanser:
Air
Groove Armada
Radiohead

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


England vs Frankrike

Luftig elektronisk sommermusikk på denne smakebiten fra Simple Things-albumet.

Singelen I Have Seen er plukket fra Zero 7 sin kritikerroste debutplate Simple Things (2001), en duo bestående av produsentene Henry Binns og Sam Hardaker. De ble først kjent gjennom en rekke remikser av kjente artister som blant andre Radiohead og Terry Callier, og debuterte i 1999 med en EP som de treffende nok kalte EP1 (senere fulgt opp av EP2). Debutplaten kom sommeren 2001 og ble mottatt med fantastiske kritikker, og sammenligninger med blant andre Air, Morcheeba, Nightmares on Wax og Rae & Christian.

Tittelsporet I Have Seen er en mer radiovennlig versjon (om mulig) av et av høydepunktene fra Simple Things. Vokalist Mozez gjør en lettere Scott Walker inspirerte crooning som kler låtens 70-talls retropreg. Tankene flyr til romantiske filmer med elskede som løper gjennom blomsterenger og anbefales for sløve sommerdager. Salt Water Sound er et veldig Air-inspirert instrumentalkutt som er meget behagelig, dog uten å etterlate særlige spor. Singelen avsluttes med låten Spining som er et nytt samarbeid med vokalist Sophie Barker, som også sang på Simple Things. Det blir det luftig, laidback jazzsoul av. Låten var ikke bra nok til å komme med på debutplaten, men det sier jo mer om kvaliteten på den enn selve låta.

Hvis du liker Air eller noen av de andre artistene nevnt over, kan du trygt handle både denne og hele Simple Things.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"

(Constellation)

Tung og schizofren debut av Godspeed You! Black Emperor-medlemmet Efrim Manuel Menuck.

Flere:

Rockettothesky - Medea
Kaospilot - Shadows