cover

Blackjazz

Shining

CD (2010) - Indie / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz / Rock

Stiler:
Metal / Frijazz / Støyrock

Spor:
The Madness And The Damage Done
Fisheye
Exit Sun
Exit Sun
HEALTER SKELTER
The Madness And The Damage Done
Blackjazz Deathtrance
Omen
21st Century Schizoid Man

Referanser:
The Thing
Cloroform
King Crimson
Årabrot

Vis flere data

Se også:
In the Kingdom of Kitsch You Will Be a Monster - Shining (2005)
Grindstone - Shining (2007)
Grindstone - Shining (2007)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Komplett galskap

Uansett hvor gammel du er bør du nesten få tillatelse fra mammaen din til å høre på dette.

Da vi fikk servert Fisheye som smakebit på det nye albumet til Shining, så foregikk det en krig i hodet mitt. En krig mellom min egen tilregnelighet og forvirring. Man kunne vel i beste fall håpe på at Blackjazz skulle toppe seg med denne låten, og at det ikke var mulig å fullføre et helt album i samme tempo og med samme fascinasjon.

Shining har alltid vært et slikt band, egentlig. Særdeles pålitelig på hver utgivelse, og usedvanlig originale i sin fremgangsmåte. På Blackjazz så har de uansett greid å både overraske og skremme meg mer enn noen gang før. Man kan nesten lure på hvordan det er mulig å gå rundt og leve normale liv mens man skaper noe så rystende. Rystende fantastisk også riktignok, men man kan bli religiøs av mindre altså.

Volden og brutaliteten er så mye mer enn en effekt for Shining denne gangen, den er såpass altoppslukende at den spiser omgivelsene i ett eneste stort svart hull. Og på en skrudd måte greier den å unngå å spise opp seg selv i samme slengen slik den aldri stopper. Å begrense seg selv er åpenbart et ukjent fenomen for disse guttene.

Når saksofonen til Jørgen Munkeby får lede an på en låt som HEALTER SKELTER så når galskapen sitt definitive høydepunkt. Det brukes i så måte forskjellige innfallsvinkler som i hvert eneste tilfelle resulterer i en sonisk eksplosjon på nivå med selve skapelsen. Det er nesten så det blir i meste laget iblant faktisk, men samtidig er det umulig å ikke la seg rive med og fascineres blind av brutaliteten.

Blackjazz er nok Shinings mest komplette album til nå på måten det er gjennomført til minste detalj. De har nesten fått sin egne fantastisk flotte Grindstone fra 2007 til å høres småpinglete ut. Med Blackjazz spisser de en del av sitt uttrykk til noe mesterlig og nesten umenneskelig gigantisk. Haugevis med metall, haugevis med jazz – og haugevis med aggressivitet og komplett galskap.

Det er rett og slett vanskelig å huske sist man satt igjen med en slik følelse etter et album, det nærmeste man kommer er når man sniktittet på skrekkfilmer da man var små. Uansett hvor gammel du er bør du nesten få tillatelse fra mammaen din til å høre på dette, det er kjempeskummelt.

comments powered by Disqus

 Karl AD
2010-01-25Sekser?

Hvorfor har ikke denne fått en sjuer? Jeg er helt sjokkert hvor bra denne plata er! Den er Captain Beefhearts Mirror Man blandet med Boredoms og Naked City. Helt sykt! Første gang jeg hørte den satte jeg den helt automatisk på en gang til når den var ferdig. De ekstra sekundene med stillhet etter at sistelåta er ferdig er genialt - man trenger noen sekunder for å komme seg foran neste på spillelista, eller eventuelt neste avspilling.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo