cover

Palace Station

Melody Club

CD-single (2002) - Virgin / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Synth / Pop / Glam / Indiepop / Indierock

Spor:
Palace Station
Let's Celebrate
Tiger Love

Referanser:
The Ark
Blondie
Pulp

Vis flere data

Se også:
Scream - Melody Club (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Feelgoodhitofthesummer

Debutsingel fra nytt hipt håp. Så fengende, så svensk.

Mer moro fra Sverige. Denne gangen er det snakk om fem hippe menn i 20-åra som lager pop og rock med akkurat tidsriktige og lange nok blikk bakover. Her aner man 70-talls glamrock, 80-talls synth og 90-talls indiepop. Både hårsveiser og sound er nøye planlagt, men det legger da Melody Club heller ikke skjul på.

Låta Palace Station har gått jevnt både på radio og TV. Første gangen jeg så videoen tenkte jeg at dette måtte være noe nytt fra Sverige. Jaggu hadde jeg rett. Etter å ha sett den et par ganger kunne jeg ikke få låta ut av hodet. Det er nemlig en slik en som ikke slipper taket. Ekstremt fengende og med et svært humørstyrkende synthparti. Den er enkel, noe som hjelper lytteren til å huske den raskt. I tillegg har den en evne til å gi danselyst nesten uten sidestykke denne sensommeren. Inviter over et par venner og prøv selv.

Gladpopen fortsetter på de to andre låtene også, men her er låtene noe mer ordinær svensk indiepop som gir assosiasjoner til Pulp. Både Let's Celebrate og Tiger Love er hyggelige bekjentskap. Likevel etterlater de ikke noe voldsomt inntrykk. Det kan jo hende bandet har spart de andre godbitene til albumet.

Palace Station er en av mine favorittlåter denne sommeren. Jeg blir like sjarmert og oppløftet hver gang jeg hører den. Det kan jo hende at jeg spiller den ihjæl, og hiver den ut av vinduet innen neste sommer. Den tid, den sorg.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Tanakh - Dieu Deuil

(Alien8)

Som Tindersticks på bærtur eller Calexico med solstikk? Eller Morricone som lurer Nina Nastasia til sengs etter å ha gurglet bongvannet til Molasses?

Flere:

Lalla Carlsen - Norges Revydronning
Broadway Project - The Vessel