cover

Let It Burn

The Vasco Era

CD-EP (2004)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Bluesrock / Countryrock

Spor:
Let It Burn
Kingswood
The Path Less Travelled
Turn to Blue
Has the Season Finally Come?
Shades of Grey

Referanser:
The John Butler Trio

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Usedvanlig frisk debut

Et band som alene representerer både kvaliteten og bredden på undergrunnsscenen i Melbourne på en perfekt måte.

Etter debut-EPen Let It Burn, samt en hel del sterke liveshow, dro bandet The Vasco Era i land spillejobber for Falls Festival i Australia. Falls er en stor begivenhet her nede, men det skulle ikke forundre meg om The Vasco Era drar i land enda større oppgaver enn det i framtiden.

The Vasco Era er et band av typen som bryr seg lite eller ingenting om sjangere, og de har allerede skaffet seg et uttrykk som er deres eget. Bandet er meget ungt, men skriver låter som om de ikke skulle gjort annet hele livet, samtidig som de beholder den utforskende og lekende delen av låtskrivingen. EP-platens seks spor viser en trio som ikke er redd for å prøve litt ukonvensjonelle ting.

Tittelsporet er en tempofylt låt som sikkert ville glidd rett inn på låvedansen, men har friskheten og lekenheten til å passe like godt inn hvor som helst. I Kingswood får bassisten presentert seg skikkelig, og det er allerede klart at det handler om et veldig lovende band som på ingen måte er redd for å bruke litt dristige virkemidler. Av de seks sporene får vi ingen markerte nedturer, kun låter som oser av dyktig og smart håndtering av hvert instrument.

Større ting har skjedd med band fra Melbourne som kun har gitt ut en EP, så det er ikke helt umulig at The Vasco Era blir å finne på en europeisk scene om ikke så alt for lenge. Jeg tror nemlig at Australia raskt kan bli litt lite for dette bandet. Det har i alle fall ikke tatt lang tid før de vokste seg ut av Melbourne og Victoria.

Selv om denne skiva foreløpig ikke er tilgjengelig på norsk jord, er den mulig å få tak via Internett. Samples er tilgjengelig på deres hjemmeside, og selv om det foreløpig kan være litt vrient å få tak i Let It Burn, er jeg sikker på at de nøler ikke med å sende eksemplarer av den dersom det skulle bli et problem. Det samme gjelder sikkert det kommende albumet som forhåpentligvis er på vei om ikke altfor lenge. Et album som det for øvrig stilles rimelig høye forventninger til etter Let It Burn.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Diverse artister - Song of America

(31 Tigers)

Rødt, hvitt og blått – og med 50 stjerner. Ni års arbeid ligger bak denne verdige hyllesten til amerikansk musikk fra 1492 og frem til dag.

Flere:

Nils Bech - Look Back
Ping - Discotheque of Darkness