cover

1, 2, 3, fyre

Side Brok

CD-single (2003) - pinaDgreit / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Morsmålsræpp

Spor:
1,2,3, fyre
Ein likandes kar (Ralph Myerz romperistar remix)
Ein likandes kar (Ralph Myerz jassa nå på Rjånes remix)

Referanser:
Tungtvann

Vis flere data

Se også:
Høge Brelle - Side Brok (2004)
Kar me kjøme frå - Side Brok (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Saggebukse

Side Brok har satt Hovdebygda på kartet og gitt målrøyrsla bedre selvtillit. Med singelen 1,2,3, fyre er et nytt kapitel i norsk rap innledet.

Når norsk hiphops historie en gang skal skrives, kommer kanskje kapittelet om Side Brok til å hete "Himkok, brekksladd, gangsterparodi og heimstaddiktning i merkverdig forening". Uten å redusere Side Brok til nynorskdisipler må det være lov å påpeke at gruppa unektelig får sunnmørsk til å klinge annerledes og uvant, i positiv forstand. Singelen 1,2,3, fyre er et interessant forsøk på å vise det musikkinteresserte Norge hva som foregår i den jevne vestlandsbygd. Og det dreier seg - hvis jeg tolker Side Brok riktig - for det meste om å kjøre mil etter mil i senka biler med laksetrapp, nypussa tenner og nypussa grill, mens man drikker heimebrygg i baksetet, skremmer den øvrige befolkninga med ukvemsord og å bli så "høg som Anne Grete Preus, stein som ei røys".

Side Brok består i hovedsak av Torstein Hyl III og Skatebård (som er fettere og fjernt beslektet med Ivar Aasen), vokst opp i Hovdebygda ved Ørsta. Å bekrefte fordommene om sammenhengen mellom råning og bygdenorge er for så vidt et artig tema: "I baksetet er det alltid plats til ekstra kjekse og ekstra heimeguta, fleire passasjerar enn Hurtigruta" (kjeks er det samme som en lekker dame, ifølge miniordboka på innsiden av coveret). Torstein Hyls nasale, latent aggressive flow med tydelig artikulerte r-lyder får Side Brok til å tidvis minne litt om Beastie Boys i en bedagelig modus.

Låta 1,2,3, fyre er med på debutalbumet som kommer i mars. På singelen finnes to remikser av Ein likandes kar, arrangert og produsert av Side Broks fans i Ralph Myerz. Dessverre er remiksene litt tamme i forhold til det jeg forventet av Bergensbandet. Men alt i alt er dette en god smakebit på albumet som kommer i mars.

Det meste taler for at Side Brok kommer til å levere eit likandes album.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Deradoorian - Mind Raft EP

(Lovepump United)

Sophisticated, sultry and confident debut from Dirty Projectors' Deradoorian

Flere:

The Samuel Jackson Five - Same, Same, But Different
Pat Jordache - Future Songs