cover

Scribbled I Infant

Penfold Plum

CD-EP (2001) - Wichita / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektronika / Jungle / Drill'n'bass

Spor:
Potent Concoction
BlimBlom
Vex Hectic
SR-16
Mekwal
Cute Toy

Referanser:
Aphex Twin
Autechre
Plaid

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Aphex' tvilling?

Variert og spennende electronica fra gutterommet til Tom Hill.

Spørsmål: Hvor mange Warp-plater har Penfold Plum aka Tom Hill i samlinga si?
Svar: Sikkert flere enn sju.

Det er i alle fall lett å høre at Hill har fått sin dose av Warp-gromgutt Richard D. James (Aphex Twin) i løpet av sitt unge liv. Til og med med titlene på låtene og lay-outen bakpå coveret er ganske så Twinsk.

Men det spiller da egentlig ingen rolle. Til tross for at den gir meg en viss Aphex Light-følelse er nemlig Scribbled I Infant en riktig fin sak. Greit nok at formelen er prøvd ut før, men man skal ikke surve over sånne ting dersom resultatet er såpass hørbart.

Tom Hill har visstnok laget alle låtene ved hjelp av en trommemaskin, et keyboard han fikk da han var ti år, og en firespors opptaker. Resultatet er småskeiv elektronika, med tørre og knirkende trommer, plonk og plink og syre, i tillegg til en mengde blipper og en hel del blopper. Ingen store overraskelser, men tøft, røft og sjarmerende.

Dessuten er det en fin variasjon i låtene, noe som ikke alltid er tilfelle innen sjangeren. Mewkwal er litt DJ Shadow-aktig, Cute Toy er fin, boblete ambient. SR-16 høres ut som tørr, hvit funk angrepet av motorsag og Vex Hectic er hard og melodiøs drill'n'bass.

Jeg savner likevel mer personlighet, det er i bunn og grunn ingenting her man ikke har hørt før dersom man har nettopp mer enn sju WARP-plater i samlinga. Jeg klarer ikke se meg selv utbryte en høstkveld om ti år, "nei nå skal jeg jaggu meg sette på den Penfold Plum-plata", noe jeg gjør med Aphex Twin, Plaid og Autechre, flinke folk som opererer innenfor de samme rammene som Penfold Plum. Blir du sliten av det siste utspillet til Richard D. James (Drukqs, 2001), er Scribbled I Infant snillere mot sansene, MYE kortere, men mindre interessant.

Hill finner forhåpentligvis på noe litt lekrere, tøffere eller i alle fall mer orginalt neste gang, det tror jeg han kan klare. Han kan begynne med å finne en annen til å lage covere for ham.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust

(Curling Legs)

Med nydelige pop-låter utført av kreative, åpne jazzmusikere, skaper Slow Motion Orchestra et spennende, originalt uttrykk.

Flere:

Mahjongg - Kontpab
Rosanne Cash - Black Cadillac