cover

Songs From a Tin Laboratory

Melody Marshals

CD (2007)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock

Spor:
Jack Lite
Space Cobain
Perfect Memory
This Is How It Goes
The Seasons That Will Change Your Ways
On Your Fire
Betwixt and Between
Pushin' Up The Daisies
Black Cat
Stereo

Referanser:
Keane
Coldplay
a-ha

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Ordinært

Etter en god og lovende innledning ble det en svært så lang og ordinær avslutning.

Melody Marshals har sin base og opprinnelse i Stavanger. Etter starten i 2002 kom debutalbumet ut høsten 2007. Helt ukjente på platemarkedet er bandet ikke; de ga ut sin debut i form av en EP i 2006.

Jack Lite som åpningskutt er en flott innledning, der gitarer og piano er i sentrum. Når refrenget kommer er man i et stort åpent rockelandskap der det ikke er helt ulikt band à la Keane og tidlig Coldplay, spesielt er det pianoet som er det sterkeste referansepunktet. En flott intro som avløses av Space Cobain som er lett sammenlignbar med åpningen. Det er bygget opp på samme måte der refrenget er høylytt vokal, piano og gitarer, samt i tillegg et trygt komp med bass og rytme.

Fra britisk storslått melankolsk rock med de to første låtene så blir det litt tøffere i påfølgende Perfect Memory, en helt grei men svært så kjedelig rockelåt. Det tar ikke av når man håper på at bandet virkelig skal vise krefter.

Vokalist Martin Tungland Rinde har den rette sårheten og melankolien i stemmen, og gjør en god jobb. Det viser han også i This How It Goes som er et fint kutt. Stort sett alle låtene har den klassiske popstrukturen i oppbyggingen. Det er rolige vers med enkelt komp og det bygges opp til refreng med fullt trøkk. Så bandet kan alle godt velbrukte popknep for å lage lett tilgjengelige og radiovennlige melodier.

Men det tar aldri av helt etter en relativt flott innledning. Av albumets 10 låter så blir helheten at dette passer godt inn som bakgrunnsmusikk. De presenterer svært lett poprock som blir veldig stillestående.

Melody Marshals ønsker å fremstå som et band som spiller indierock, dessverre så bommes det med mange meter. Songs From a Tin Laboratory er helt OK debut. De treffer spesielt på de to første låtene, som definitivt har et godt utgangspunkt til å kunne bli en hit. Det er nok av talent i denne gjengen, det gjelder bare å glemme de britiske heltene og lage sin egen musikk. Stjel både litt her og der, det gjør ingen verdens ting, men pass på at det som kommer ut ikke blir bare blir helt ordinært.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Arve Henriksen - Chiaroscuro

(Rune Grammofon)

Vakker og meditativ, intens og gjennomborende. Et stort fremskritt for norsk jazz.

Flere:

Funeral Diner - The Underdark
Sigur Rós - Takk