cover

Milonga del Angel

Combo Tango

CD (2007) - Acoustic / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
World

Stiler:
Tango

Spor:
Milonga Del Angel
Tango for Hege
Tangovals
Milonga de mis Amores
Milonga for Hege
Verano perteño
El Fuego
Oblivion
Garua
Recuerdo
Nostalgic Waltz
La Yumba

Referanser:
Astor Piazzolla

Vis flere data

Se også:
Plays Music by Ole Amund Gjersvik - Combo Tango (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ballroom Da... Dreaming!

Combo Tango (kontrabass, fiolin, klarinett og piano) gjenskaper og gjendikter 111 år gammel musikk fra fattige bydeler i Buenos Aires.

Hva forbinder du med tango? Finske 1950-talls dansefester? Oslo-fiffens kveldshobbyer på 1990-tallet? VM i latinamerikansk dans? Tango utviklet seg i de fattige bydelene i Buenos Aires og Montevideo på slutten av 1800-tallet, men som vanlig må flere verdensdeler med i betraktning når påstått nasjonale (eller her: binasjonale) fenomener gås nærmere etter i sømmene. Musikken og dansen utviklet seg ut av uruguayisk milonga og kubansk habanera (som selv kom fra Spania) og begrepet tango refererer ikke til en eksakt musikktype men mer til dansen. Før første verdenskrig spredte det seg tango-galskap i Paris, London, Berlin, New York og, interessant nok, etterhvert også i Helsingfors. I dag er Tangomarkkinat i Seinajöki en folkefest som samler 100 000 mennesker hver sommer.

Combo Tango er en kvartett fra Bergensområdet med fiolin, klarinett, klavér og kontrabass som gjenskaper original argentinsk akustisk tango slik den kunne bli spilt på 1890-tallet. Her er det ingen søramerikanske rytmeinstrumenter, men en bølgende kontrabass som skaper rytmisk driv gjennom repertoaret. En kjent komponist av tangomusikk er Astor Piazzolla og Milonga del Angel inneholder tre Piazolla-transkribsjoner. Her er det også komposisjoner av Pedro Laurenz, Anibal Troilo og Osvaldo Pugliese. Combo Tangos egne ting er signert kontrabassist Ole Amund Gjersvik. Ellers inkluderer denne kvartetten fra bergensområdet Tor Jaran Apold på fiolin, Bengt Florvåg på klarinett og Anne Nitter Sandvik på piano.

Innspillingene er gjort i Rainbow studio, og som ofte før med Jan Erik Kongshaug som garantist for krystallklar Rainbow-lyd. Musikken er rødmende myk, romantisk og drømmende - jeg innbiller meg at dette passer bedre til middag med rødvin enn til selve dansen (åja, den skal være sååå langsom og romantisk, ja!). Vel å merke må mat og drikke inntas relativt fort, CDen varer i under 38 minutter.

Samspillet her er flott og ligger nærmere utpreget rytmisk betonet klassisk kammermusikk fra 1800-tallet enn jeg hadde trodd på forhånd.

Spørsmålet for noen lyttere vil være om dette er litt vel mykt, trygt og behagelig, men er du i tango-modus skal du lete lenge etter noe mer autentisk enn Combo Tango.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Rosanne Cash - Black Cadillac

(Capitol)

Ei dotter minnast og tar farvel, med velfunderte ord og sterke tonar.

Flere:

Hunx and His Punx - Gay Singles
Drive-By Truckers - Brighter Than Creation's Dark