cover

För sent för Edelweiss

Håkan Hellström

CD (2008) - Dolores / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Blues / Soul / Boogierock

Spor:
Tro och Tvivel
För en lång lång tid
Zigenarliv dreamin
Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
För sent för edelweiss
Kär i en ängel
Sång i buss på villvägor 2007
Dom fyra årstiderna
Långa vägar
Flyg du lilla fjäril
Inte skyldig nån nåt

Referanser:
Creedence Clearwater Revival
Status Quo
Curtis Mayfield
Ulf Lundell

Vis flere data

Se også:
Det Är Så Jag Säger Det - Håkan Hellström (2002)
Det Är Så Jag Säger Det - Håkan Hellström (2002)
Ett Kolikbarns Bekännelser - Håkan Hellström (2005)
Ett Kolikbarns Bekännelser - Håkan Hellström (2005)
Nåt Gammalt, Nåt Nytt, Nåt Lånat, Nåt Blått - Håkan Hellström (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Godt fra Göteborg

Sommeren har kommet med øl og vin. Ta med deg siste skiva til Håkan Hellström. Da blir sommerferien fin.

Det er sent på kveld, gatelysene er tent og bilene suser forbi i stor fart. En herremann vandrer gatelangs i en hvit dress som skinner. Alle bilistene virker uinteressert. Han virker litt spent og dyster der han balanserer på veikanten. Han balanser ikke ut mot veien der bilene kjører, men på kantsteinene på sykkel- og gangstien. Dette er langt fra farlig.

Det er en kort beskrivelse av coveret på Håkan Hellströms siste album, hans femte i rekken. Musikken han er heller ikke så veldig skummel eller farlig, ei heller spesielt overraskende. De 12 nye låtene er rent sjangermessig en slags oppsummering av hans tidligere album.

Her blandes det litt rock, soul og blues om hverandre. Som vanlig treffer Hellström godt med denne miksen. Om ikke alt er midt i blinken, så er det masse å kose seg med her. Sin egen by Göteborg har vært viktig for ham, og den er fortsatt et viktig referansepunkt i tekstene på den nye plata. Jeg for min egen del er godt kjent i Göteborg og kjenner igjen gatene som det synges om. Man kan til og med bli glad i byen gjennom å høre på hans plater.

I tillegg til byen er kjærligheten et tema som trenger seg gjennom tekstene som når han for eksempel i låta Kärlek Är Ett Brev Skickat Tusen Gånger synger: Vad jag bryr mig om nu âr att du kommer nära mig. Även om det är för sent att älska dig. Vad jag bryr mig om nu är att från samma säng lyssna til samma regn.

Det er åpen og sterk kjærlighet i det dyktige skrivearbeidet fra en ung manns penn.

Hans stemme er fortsatt litt sur og har en enorm sjarme. Man trenger ikke alltid å treffe tonen for å få publikum med seg. Dette tror jeg er også har vært viktig for at han har slått gjennom så kraftig. Stemmen er nemlig svært så menneskelig, selv når det kommer ut på plate.

Det å treffe de yngre, og samtidig treffe hjertet til bestemor - og kanskje også bestefar - er det jeg kaller en liten genistrek. Men det er akkurat det talentfulle Håkan Hellström klarer. Det har oppstått en forelskelse mellom det svenske folket og den fortsatt unge artisten fra Göteborg. Han har allerede toppet salgslistene med albumet og det kan det de være stolt av. Det er kvalitet gjennom hver eneste låt, der kompisen Björn Olsson igjen har bidratt med låtskrivingen.

Med seg i studioet denne gangen har han fått produsenthjelp av Joakim Åhlund fra Caesars og Teddybears, uten at soundet har blitt nevneverdig endret. Men noen nye trekk klarer man å høre. Det er mer modenhet i musikken til Hellström her. Han har funnet gammel blues, soul og også boogierock, og forlatt den definitive gladpopen han slo igjennom med i 2000 (med albumet Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg), virker som et godt tegn for de platene som skal komme videre i karrieren.

Min lille drøm er at han reiser tilbake til 60-tallet, kommer tilbake igjen med bagen full av plater med Motown og Stax musikk, så til studioet og lager sitt eget soulalbum.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


New Order - Retro

(London Records 90 Ltd.)

Når New Order ser seg 20 år tilbake trengs det fire CDer for å oppsummere, eller gjør det egentlig det?

Flere:

The National - Alligator
Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney - Superwolf