cover

12 Memories

Travis

CD (2003) - Independiente Ltd. / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indierock / Poprock / Indiepop

Spor:
Quicksand
The Beautiful Occupation
Re-Offender
Peace the Fuck Out
How Many Hearts
Paperclips
Somewhere Else
Love Will Come Through
Mid-Life Krysis
Happy To Hang Around
Walking Down the Hill
Some Sad Song

Referanser:
Coldplay
Starsailor

Vis flere data

Se også:
The Man Who - Travis (1999)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Verdens hyggeligste band

Travis overrasker ingen, men leverer et knippe låter som stort sett er gode og behagelige.

Etter to kjempesuksesser er Travis nå tilbake med sitt fjerde album. Gjennombruddet The Man Who (1999) sjarmerte alle, og åpnet på mange måter dørene for mange lignende band. Ikke lenge etter dukket Coldplay opp, og fram mot i dag har det kommet flust av andre opp i lyset. I 2001 kom The Invisible Band, og ble en like stor suksess. Det skal en del til å overgå det Travis leverte på The Man Who. Det skjedde ikke på The Invisible Band, og det skjer dessverre heller ikke på 12 Memories.

Det begynner så nydelig med Quicksand, og viser at Travis har blitt hakket dystrere siden sist. Sånn sett er 12 Memories nærmere det vi fikk på The Man Who. Tekstmessig er dette også mer The Man Who enn The Invisible Band. Vokalist Fran Healy har også her skrevet alle låtene. Det er litt imponerende at han etter så mye suksess fremdeles klarer å se så negativt på alt ("This life is so confusing, It feels like I'm always losing"). Men hva gjør vel det når han bruker det til å lage så vakker musikk og skriver så mange tankevekkende og nydelige tekster. For det kan ingen ta fra ham.

12 Memories inneholder neppe noen hitlåter av samme kaliber som Sing eller Why Does It Always Rain On Me. Heller ikke førstesingelen Re-Offender kan skryte av det i noen stor grad. Men når alt kommer til alt så er det jo ikke det som teller. Sjansen for at 12 Memories skal bli husket som et bra album, ikke plata med den bra singelen, er større da.

I det store og det hele er 12 Memories et helt greit album. Men om et par år når jeg skal finne fram en plate av Travis, ligger nok fremdeles The Man Who øverst. For selv om dette er et helt greit album, viser det at bandet fortsatt er et av de beste i det de holder på med. Det beviser de særlig på spor som Quicksand, Paperclips og Somewhere Else. Dette gjør at 12 Memories mest sannsynlig også ligger like under The Man Who i min platebunke.

Etter The Invisible Band ble jeg i tvil, men etter 12 Memories lar jeg tvilen komme Travis til gode.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Harmonica Sam - Rocker No.1

(Enviken)

Denne utgivelsen er i all enkelhet fullkommen. Disse unge karene har skapt ei plate som kunne vært solgt i stedet for Viagra på apoteket.

Flere:

Ricochets - The Ghost of Our Love
Grey de Lisle - The Graceful Ghost