cover

Ett Andetag i Sänder

Sista Skriket

CD (2009) - Beat Butchers

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / New Wave / Synth / Poppunk

Spor:
Åh, jag är kär!
Dö inte i förtid
Med handen på hjärtat
Klockan tickar
Konstan att vara sig själv
Radiopassiv
Världen står i brand
Att kunna leva
Kom, kom glädjen!
Tankar
Du tolkar
Martyren
Sex

Referanser:
bob hund
Noice
Surferosa
Ole i'Dole

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Fra punk til synth

Sista Skriket beveget seg fra punken og over mot synthpop/new wave, slik vi kjenner den fra det tidlige 80-tallet.

Göteborg er en flott by der det har vokst fram mange eminente band. Sista Skriket kommer fra "Västkustens huvudstad", har holdt det gående siden 2005 og har føtter godt plantet i punken. Ett Andetag i Sänder er deres tredje album, og med denne høres det ut som om kvartetten ønsker å komme seg inn og slå an på et større marked.

Om dette er sannheten er uvisst, men det som er bombesikkert er at musikken nå har beveget seg fra punken og over mot synthpop/new wave, slik vi kjenner den fra det tidlige 80-tallet. Dette er et bevisst valg av bandet i deres videre musikalske utvikling. De øsende gitarene er der fortsatt, men det er synthen som nå er gjeldende og preger mye av soundet.

Det er for så vidt ikke noe galt med plata, men det har blitt et jag til å å skape et gjennomført album med hitlåter, og det har dessverre gått litt galt. Det blir i perioder for mye og slitsomt. For det er et stort tempo og adrenalinet er alltid på topp, og stanger i taket. Derfor er det nødvendig med et par småpauser.

For å ta sammenligningene så kan du tenke deg Surferrosa på speed eller et altfor pop-punka bob hund. Da nærmer vi oss hvordan Ett Andetag i Sänder høres ut som. Eller kanskje beste sammenligningen er et band som herjet salgslistene i Sverige for 30 år siden, nemlig Noice. De som solgte i bøtter og spann og kledde seg som punkere. Bandet hadde ingen kredibilitet i rockemiljøet, men hadde stor respekt hos små tenåringsjenter. Det er vel ikke akkurat der Sista Skriket befinner seg, men jeg hører likhetstrekkene. Dette er ikke bare negativt for Noice hadde enkelte gode poplåter de også. Ole I'Dole gjorde blant en cover av Vi Rymmer Bara Du Och Jag på sitt debutalbum i 1983.

Skulle Sista Skriket bare ha roet det hele litt ned, for det er mye som fenger her, som i kvalitetssterke låtene Radiopassiv, Sex, Martyren og ikke minst åpningen med Åh Jag Är Kär!

Det står respekt av valget i den musikalske utviklingen, men albumet som helhet er uansett en liten skivebom. Derfor blir Ett Andetag i Sänder helt grei, men heller ikke så mye mer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - St. Thomas

(Racing Junior)

Enestående, varm og rørende. St. Thomas hylles ett år etter sin bortgang og tidenes fineste norske musikkboks er et faktum.

Flere:

Trygve Seim - Sangam
Årabrot - Solar Anus