cover

Alle mann til pumpene

Scandinavia

CD (2006) - Tylden & co

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Danseband

Spor:
Oliver Spillemann
Hei gamle venn
Ord som mor mi sa
Alle mann til pumpene
Kom og sett deg her
Balladen om Lena Lind
Kjærlighet gjør blind
Ingen er som du
Du tok hjertet mitt
Alt som hun gjør
Deja vu
Vi lager kjærlighet

Referanser:
Dænsebændet
Vikingarna
Gluntan

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Liv laga

Ingen voldsomme overraskelser med Scandinavia, men stilsikkert og fengende fremført.

Her har vi noen ekte arbeidshester. Jeg vet ikke hvilket nummer i rekka dette er fra Scandinavia, men Alle mann til pumpene har det umiskjennelige preg av profesjonalitet som preger et erfarent og samspilt lag.

Musikalsk er Scandinavia på den sikre sida av "old school" innen danseband-sound og framførelse. Her er ingen klovnerier eller sketsjkomikk, slik blant andre Ole Ivars har holdt på med de siste åra. Forbildene er nok snarere Vikingarna, selv om noen arrangementer minner om Gluntans.

Låtene er uptempo, selv balladene. De er knappe og tette, og glimrende timet, vokalt som musikalsk. Den stramme formen gir låtene et komprimert preg og en fast karakter, noe som gjerne er mangelvare hos yngre band preget av impulser fra crossover-band som D.D.E.

Den fengende tittellåta Alle mann til pumpene handler om livet til sjøs, et uvanlig motiv i dansebandteksters sedvanlige setting i landlige miljø. De øvrige sangene handler mye om savn og lengsel, etter de trygge favn og fang hos mor, kjæreste, barn. Eller savnet av et sted, et tidspunkt eller en situasjon som var viktig i fortellerens liv.

Sangene på denne plata er solide og melodiene sikkert spikret om tekstene. Det er fengende, med høyt driv hele veien gjennom. Dette er bånnsikkert materiale som Scandinavia vil høste jubel for i den trofaste fanskaren, men også med det tempo og trøkk som vil få yngre folk ut på golvet. Joda, dette er såmenn liv laga.

comments powered by Disqus

 morfar
2006-07-05nødvendig?

Jeg forstår tankegangen med å favne et bredt spekter av lesere. men bør ikke grensa settes et visst sted? hvor interessant er egentlig dette?

bare en tanke...:)

dessuten uvanlig daft og intetsigende skrevet til groove.no å være.

kan nesten lure på om dette er en spøk fra redaksjonens side?

reka
2006-07-05hahaha

JA groove.. HVA er dette???
hoho

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo