cover

On the Chewing Gum Ground

Wallpaper

CD (2008) - K Records / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Poppunk / Beat / Surf / Twee-pop

Spor:
Rock Collage
Solar Panel
Sleeve
Nod Off
Pop Rocket
Vertigo Jane

Shag Carpet

New California

Auto Bob

Bottom Top Blues

This Is The Chase
Deflated

Totalled

Total Explosion

Rock and Roll World

Referanser:
The Fleshtones
The Clash
Jonathan Richman
The Gun Club
Pixies
Violent Femmes
Black Lips
Vanishing Kids

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


B-perler

Debutanter henter inspirasjon fra rockens begynnelse og frem til i dag.

Wallpaper fra Auburn utenfor Seattle består av brødrene SPencer og Derek Kelley og barndomskompisen Steven Potter. Alle synger, spiller gitar, bass, trommer og andre instrumenter. Med andre ord så virker det hele som en godt sammensveiset gjeng. Trioen begynte å spille sammen i 2004 og On the Chewing Gum Ground er debuten.

Det er en underlig gjeng som jeg nå har blitt "kjent" med. De elsker å leke, og jeg tror det virker som om alle i trioen har stor kjærlighet til å lytte på sjeldne garasjesingler, og da med full konsentrasjon på b-sida. For trioen er nemlig et sånt band som har en rekke småperler gjennom hele plata. Åpningssporet er kul - Rock Collage er en slags 50-talls garasjebeat med punkpopbeat-refreng. På de fire første sporene befinner gruppa seg godt plantet i 50/60-tallet med psychobillybeat i hodet, armer og bein. Lyden som preller ut av høyttalerne er akkurat som et band som spiller i et halvskittent øvingslokale (eller garasje) med slitne forsterkere; enkelt, rått og upolert.

Etter å ha tilbragt de første minuttene i rockens startgrop så hopper man elegant fram noen tiår. Elementer fra 70-tallets punk og 80-tallets undergrunnsmusikk kjennes igjen i Vertigo Jane og den elegante låten Shag Carpet, som er et av de beste sporene her. Sårt og vakkert, og kunne like gjerne vært skrevet av Mick Jones (The Clash) rundt 1978.

Fra å være skranglete på albumets første halvdel så blir alt endret i låten New California. En enkel synth får beina til å danse og Wallpaper er ikke til å kjenne igjen. Forvirret? Ja, du blir det, men det låter godt selv med den lille lekebiten som minner meg veldig om glimrende Vanishing Kids. Men det blir med ett sidesprang, så er det tilbake til det gamle igjen. Litt sumpblues høres i Bottom Top Blues og Pixies-elementene kan spores i Totalled og Rock and Roll World.

Materialet som stort sett altså er hentet fra rockens skitne, harde og råbarkede bakgård er nok til å få go'foten i gang, men sett under ett gnistrer dessverre ikke platen nok til at jeg kan gi den min aller varmeste anbefaling. Det blir litt for laidback, og skiva mangler det siste prikken over i'en til det.

Wallpaper viser masse talent og selv om de ikke når helt opp denne gangen, så er det med spenning å se hvilken retning som velges ved neste forsøk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jack White - Blunderbuss

(XL)

Under eige namn for første gong. På drift, men gjenkjennelig, og i toppslag.

Flere:

St. Vincent - Actor
Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus