cover

Wanted Dead or Alive

Krace

CD (2003) - Progress Records / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Indierock / Hardrock

Spor:
Wanted Dead or Alive
Crash
Shout
Paranoid
Porn Star
Pretty Things
Girls In High School
Single Day
Winner Part 1
Winner Part 2

Referanser:
Ash
Foo Fighters

Vis flere data

Se også:
Pretty Things - Krace (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Jubelpunk

Debuten til denne Hamar-trioen kan gjøre den mest innbitte skeptiker glad, i hvertfall i en halvtimes tid.

Krace vant for en stund siden NM i rock, og har siden den gang hovedsakelig blitt omtalt for sin lave alder. Nå blir det kanskje slutt på det. De har nemlig laget et av årets beste norske debutalbum - i hvert fall innen den hardere delen av rock. Bandet ønsker tydelig å være et skikkelig rockeband og ikke noen sjarmerende lett-variant.

Siden fjorårets singel har de skjedd en tydelig modning både musikalsk, produksjonsmessig og i stemmene. Sammen med Hans Jørgen Støp og Kristian Liljan, som har hjulpet til med produksjon og låtskriving, har de klart å lage ti skikkelig tøffe spor. Gjennom en halvtime raser de gjennom ulike typer gladrock, ofte med røtter i fengende punk. Mye gitarer og låter man lett husker gjør dette til et friskt rockepust.

Tekstene handler gjennomgående om ulike sider ved å være tenåring. Tekstlinjer som "Hey teacher you're so full of ****", "Pretty things that make me smile - I'm junior high" og "No-one kiss like the girls in high schools" viser at bandet prøver å nå de med et ungdommelig hjerte. Selv om det kanskje kan bli litt mye, gjøres tenåringsromantiseringen med større troverdighet enn hos amerikanske slappfisker som for eksempel Wheatus.

Krace har ennå ikke kommet opp med noe grensesprengende, men det tror jeg heller ikke de ønsker. De har derimot laget meget frisk rock med mye humør og energi. Det er ikke lett å finne noen klare inspirasjonskilder, men amerikansk låter det så å si hele veien. Av og til er låtene som små fyrverkeri av glede og kraft. Trommene på Crash er både tøffe og velplasserte. De raskeste låtene, som Shout, kan gjøre deg glad og oppstemt. Flere av refrengene henger igjen som små nynnesnutter lenge etter at moroa er over.

Wanted Dead or Alive er første rompespark i en forhåpentligvis lang og spennende karriere. Den inneholder forbedrede versjoner av de to låtene som ble utgitt i 2002 og åtte til, hvor flere er skikkelige godbiter. Jeg gleder meg til det albumet disse tre gutta vil være i stand til å lage når de er tjue.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


My Dying Bride - Songs of Darkness, Words of Light

(Peaceville)

Et album som er som et stort, deilig, blødende, åpent sår, en kjempediger, blank ny Mercedes og kjøttkakene til mor og mormor på en gang.

Flere:

Jamey Johnson - That Lonesome Song
Scorch Trio - Scorch Trio