cover

Last Sons Of Evil

The Cumshots

CD (2001) - Duplex / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Rock

Stiler:
Death metal

Spor:
Conqueror of Canyons
Son of Evil
Pledge Allegiance to the Fire
Dead Mans Hand
No, Nothing, Please Die
My Own Gun
To Hell I Will be Damned
Army of Nothing
The Fear I Am
In Female Writing; Your Name in Blood
Halo of Horns

Referanser:
Slayer
Motörhead
Entombed

Vis flere data

Se også:
Norwegian Jesus - The Cumshots (2003)
Just Quit Trying - The Cumshots (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


120 i 90-sonen.

Kristopher Schau med venner sender nytt, tungt skudd fra Duplex- baugen.

Tøffere titler enn du finner i denne genren, skal du lete lenge etter. Og Cumshots' Last Sons of Evil er intet unntak. Her finnes låter som Conqueror of Canyons, Pledge Allegiance to the Fire, og To Hell I Will be Damned! Spørsmålet er bare om det låter like tøft som det leser.
 
Cumshots er det nyeste bandet i Duplex-familien, men er ikke noe tulleband som mange av søsknene og fetterne. Frontfigur er Kristopher Schau, alias Max Cargo, kjent fra P3 og andre media, men gitarist Ole Petter Andreassen er vel så fremtredende, som produsent og med-låtskriver. Andreassen samarbeidet med Schau på EM-låta "Nå skal vi faen meg ta dem" i fjor, og spiller bl.a. i både Thulsa Doom og Black Debbath, to andre slektninger i Duplex-klanen. Med Cumshots har de tatt steget fullt ut fra punk og stoner til fullbefaren death metal.
 
Fra første forvrengte gitarhyl og dundrende trommevirvel er det liten tvil om hva lytteren har i vente. Bredbeint, testosteronbefengt rock som kjører på i 120 i 90-sonen. Dette er tøft. Cargos hese rop fra dypet er akkurat slik som det skal være, som å høre et slemt troll fra Asbjørnsen og Moe. Slektskapet er tydelig til både Slayer og svenske Entombed. At de også har hørt mye på Motorhead, levnes det ingen tvil om. Gutta kan spille. Låtene holder seg stort sett til drøye to-tre minutter, som begrenser monotonien noe. Antydning til melodi i de aller fleste låtene hjelper også for oss som synes det kan bli veldig ensformig.
 
Likevel synes jeg låtene har større potensial enn de klarer å utnytte. Inntrykket er bra, men det store kicket uteblir. Høydepunktene er åpningslåta Conqueror of Canyons, den litt roligere No, Nothing, Please Die og den messende Army of Nothing. Plata kan trygt anbefales til de som har lyst på noe tøffere og bedre enn black metal og puddel-heavy.

comments powered by Disqus

 Nils Anders
2001-10-11Dritfett,

Andreassen kan ikke gjøre noe gærnt han.
Tre fete skiver på ett år (Debbath, Thulsa, og nå Cumshots).
Hvor skal dette ende?????

Robin A. Olsen
2003-07-08Verdensklasse

Du skal lete lenge etter hardere riff og mer velskrevne tekster enn dette. Schau er som kjent en mester med ord, og Andreassen er den dyktigste stonerrockegitaristen i landet. Velprodusert og helhjertet fra ende til annen. Du glemmer ikke disse gutta for lett.

J.A.C
2006-05-05Cum them down

For et band. Live er de villere en Slipknot og spiller i grunn bedre au. Fetere Heavy Rock er det ikke lett finne i Norske byer, tettsteder. Dette er real shit.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo