cover

The Caliban Sessions #1

The Caliban Sessions

CD (2002) - Caliban / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Hardcore / Metal / Punk

Spor:
Your Hair Used To Be As Black (As My Bloodshot Eyes)
Rebellion Riders of a New Generation
Little Hippie Girl
The Genuine Caliban Grooves
Ride That Bullet Train
God Stood Me Up

Referanser:
Thulsa Doom
Amulet
JR Ewing
Brut Boogaloo
Insense
Piledriver
Born Electric
The Cumshots
Oslo Motherfuckers
Black Debbath

Vis flere data

Se også:
The Caliban Sessions #2 - The Caliban Sessions (2003)
The Caliban Sessions #2 - The Caliban Sessions (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Moro fra Oslo

Oslorocken viser seg fra sin beste side når et stjernegalleri fra undergrunnen leker seg i studio.

Dette er den første utgivelsen på Caliban Records, et selskap med meget nær tilknytning til studioet med samme navn. Påvirket av den amerikanske suksesserien Desert Sessions (bestående av amerikansk stonerelite med mer) har Ole Petter Andreassen samlet en gruppe medlemmer fra Oslos undergrunnsband. Felles for bandene disse er hentet fra er at de spiller en form for tung eller hard rock. Denne utgivelsen burde være et bevis på at tonen mellom de ulike scenene/stilartene i hovedstaden er god.

De seks låtene er meget varierte. For enkelte av bidragsyterne er dette absolutt på siden av deres daglige virke. Skal man trekke fram noen av musikernes band dette ligner på må jeg si at det innimellom beveger seg mot Brut Boogaloo, andre ganger mot Thulsa Doom. Totalt er dette en stuing av Oslos gode aggressive rock.

Sjefs-Caliban El Doom (Ole Petter Andreassen) og Ingus Doom er de som er med på alle låtene, ellers er de andre navnene som opptrer hyppigst Erlend Mokkelbost, Andreas Tylden (begge JR. Ewing) og Tommy Dean (Cumshots). For de uinnvidde kan jeg opplyse at El Doom selv driver Caliban Studios, er initiativtaker til dette prosjektet, spiller trommer i Black Debbath samt gitar i både Cumshots (kåret til verdensmestre i rock 2002) og Thulsa Doom. I tillegg har jeg sterke mistanker om at det er en ung utgave av ham selv som preger omslaget på plata.

Førstelåta er en feelgood-rocker. Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg trodd dette var nytt Brut Boogaloo materiale. På Rebellion Riders of a New Generation roes tempoet ned. Låta har en klar bluesrock-tendens, noe som styrkes av Ingus Dooms munnspill. Gla'rocken gjeninnføres på Little Hippie Girl. Her finner man selveste El Doom på vokal, og det er ikke dumt. Denne er tydelig inspirert av klassisk hardrock, noe man forøvrig kan høre på hele plata.

Den virkelige overraskelsen er The Genuine Caliban Grooves, som av alle ting er en funky låt! De har ikke akkurat spart på virkemidlene. Så fylt med fløyter og orgel at enhver gjennomsnittsrocker kan klø seg i huet. Mest av alt minner den om introen til et TV-program (du vet slike med husband i hjørnet). Men moro er det.

Amulets vokalist Torgny Amdam synger på Ride This Bullet Train, noe som selvsagt setter preg på låta. Hard, punka rock av god Osloklasse. God Stood Me Up er en seig sak i Thulsa Doom gata. Dette er kanskje ikke så merkelig når store deler av bandet har bidratt. Denne inneholder for øvrig en joik, som er meget uventet fra denne kanten.

Caliban Sessions #1 er en fornøyelig lytteopplevelse. Spesielt for de med en viss kjennskap til bidragsyternes faste band. Dette er en morsom EP hvor spontanitet og spilleglede helt tydelig står i sentrum. Måtte det snart komme flere.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ghostface Killah - Bulletproof Wallets

(Epic)

En gang i tiden var Wu-Tang banebrytende. Dømmer man ut fra GFKs nye plate har de gått over til å lage helt vanlig, rett fram jævlig bra musikk.

Flere:

Jamey Johnson - That Lonesome Song
Motörhead - Inferno