cover

The Matinee Orchestra

The Matinee Orchestra

CD (2006) - Arable / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Laptop / Folktronica / Indiepop

Spor:
Thanking You For Listening
Hide & Seek
The Matinee March
I'll Never Be Afraid Again
Run For Cover (It's Going to Rain)
Pray, Rock, Stone, Paper, Scissors
It's a Fantasy World/Everyone Has the Right to Protest Even If No One Listens
Imagination of a Watermelon

Referanser:
Brian Wilson
Half-Handed Cloud
When
Olivia Tremor Control
High Llamas

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Some magic castles in the sky are made of sand (by the B. B.'s)

Matinee Orchestra bygger det perfekte sandslott - uten sidestykke musikalsk sett!

Hørt om Ferdinand Cheval? Ikke det? Han var en fransk postmann som brukte 33 år av livet sitt til å bygge “det ideelle slott”, et merkverdig byggverk som skulle sprenge grensene for hva som er mulig å gjøre medet enkelt menneskes fantasi. Det å høre på Matinee Orchestra gir litt av den samme følelsen.

Hovedmannen Andrew Hodson har trolig drømt om en ferdig utgave av Smile i over et tredels århundre, ble skuffa da den endelig utkom ofisiellt i Brian Wilsons navn og bestemte seg for å lage sin høyst personlige lappeteppe (mer enn lap-top) smilematiné. Denne foregår i reversert tid (pussig nok har Brian Wilson-fundamentalikerne Spearmint samme tidsretning på lekre My Missing Days) og starter dermed med finalen Thanking You for Listening. Fløyte, klokkespill, cello, trompet, piano, akustisk gitar, gresshopper, fuglekvitter og ordløs sang kommer og går i en salig, kompleks og høyst psykedelisk blanding du aldri har hørt maken til. Det er simpelthen for originalt!

Jeg får visse assosiasjoner til de mer skrullete arbeidene til norske When og Olivia Tremor Control, men egentlig spiller Matinee Orchestra utelukkende i sin egen euforiske og barnslige verden der famlende nyoppdagelser gjøres flere ganger i sekundet og fnis og latter dominerer hverdagen. Muligens får man ved å høre denne platen innblikk i de psykiske mekanismene som utløses når medlemmer av religiøse sekter opplever kollektive hallusinasjoner.

Hva mer kan jeg si?

Om det er melodisk? Både ja og nei! En sprudlende blanding av flimrende lydsløyd, ertende lekemelodier og mer meditative partier. Definitivt den mest definitive "headmovie"-plata jeg har hørt – og det hodet lider dessuten fælsleg av Tourettes syndrom!

Om det er rytmisk? Både ja og nei! Lange partier er uten perkusjon for så å bli avløst av pussige marsjer eller Om det er rock? Nei! Klassisk? Nei! Jazz? Nei! Avant-garde? Nei! Dette er simpelthen en slags global musikk som absorberer fragmenter av de fleste tenkelige stilarter de siste 200 årene, egentlig en grei plate å sende med i neste Voyager-satelitt for å vise eventuelle aliens en gang i framtiden at vi jordboere virkelig er noen rare vesener.

Om det er et mesterverk? Både ja og nei! Dette prosjektet er så langt på sidelinja av det meste annet at det utmerket godt kan avskrives av noen som totalt irrelevant og anakronistisk. Likefullt går det hundretalls plater mellom noe så originalt som dette her. Personlig er jeg mest tilbøyelig til å elske slike musikalske utskudd.

Ta dette som en invitasjon eller advarsel, denne plata er unik!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wavves - Wavvves

(Fat Possum)

14 låter om å ikke passe inn, og det passer helt glimrende!

Flere:

Orchestra Baobab - Pirates Choice
Suicide - American Supreme