cover

Mosaic

Woven Hand

CD (2006) - Glitterhouse / S2

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Americana

Spor:
Breathing Bull
Winter Shaker
Swedish Purse
Twig
Whistling Girl
Elktooth
Bible and Bird
Dirty Blue
Slota Prow - Full Armour
Truly Golden
Deerskin Doll
Little Raven

Referanser:
16 Horsepower
Nick Cave and the Bad Seeds
The Black Heart Procession

Vis flere data

Se også:
Woven Hand - Woven Hand (2002)
Blush Music - Woven Hand (2003)
Blush Music - Woven Hand (2003)
Consider the Birds - Woven Hand (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


O Lord

Clap your hands say hallelujah... David Eugene Edwards har fullført et nytt kapittel i sin sorte bok.

Woven Hand er i ferd med å etablere et minst like sterkt navn som 16 Horsepower. Det er en slags innbitt viljestyrke og en voldsom tyngde som rir David Eugene Edwards, og han blir ikke mildere stemt med årene. Jeg minnes fremdeles hans solo-opptreden på John Dee i Oslo i 2004, en av mange strålende konserter med mannen, med en blanding av redsel, dyp respekt og sitrende glede. Etter en barnepreken med broder Danielson og søndagsskole-pastor Sufjan Stevens - i seg selv en fullverdig konsert - kom Edwards inn som en svovelpredikant fra sør, frådet rundt munnen, med rødglødende øyne og talte til oss i tunger gjennom en konsert som fremdeles sitter dypt i ryggmargen. Det er ikke noe godmodig pludring rundt hans tro. Det er "the real deal", fremført fra bedehusets aller mørkeste skygger.

Med Mosaic viderefører Edwards en stil som har blitt hans egen, der nærmeste beslektede artist like gjerne kan være Nick Cave, med en blanding av gretten americana, gotisk gospel og morken sørstatsmytologi. Røttene finnes i fjellsidene, i isolerte landsbyer uten strøm, der musikere samles på en veranda natterstid med stort sett banjo, fele og enkle rytmeinstrumenter. Spartansk og nakent, og med tekster som banker på dørene med en hvass ljå. Likevel, eller derfor, er det så medrivende og hjertefølt - jeg vil kalle det vakkert, andre vil nok hevde det blir for beksvart og dystert, men dem om det.

Låtene på Mosaic hugges ned på en solid stabbe og etterlater seg merker som ikke lar seg fjerne. Kunststykket til Edwards er at han tar med seg denne huggestabben ut i verden, ruller den rundt fra Transylvania til Tennessee, han rir om natten mellom det hellige land og høylandet, og slumper jammen innom en middelaldersk ballade på sin søken etter the wrong-eyed Jesus. Det er en lang åndelig reise, menneske, det er en tung bør han frakter med seg.

Mosaic er fremført med dypt alvor - men den vil gi stor glede til den som lytter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Green Day - American Idiot

(Reprise)

Alt i alt et vellykka punkeksperiment fra et evigungt, men samtidig modent band.

Flere:

Suicide - American Supreme
Fuku - I bakvendtland - Fuku synger Alf Prøysen