cover

Supercharger

Machine Head

CD (2001) - Roadrunner / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Nu metal

Spor:
Declaration
Bulldozer
White-Knucle Blackout!
Crashing Around You
Kick You When You're Down
Only The Names
All In Your Head
American High
Brown Acid
Nausea
Blank Generation
Threpination
Deafening Silence
Hole In The Sky
Ten Fold
The Blood, The Sweat, The Tears
Desire To Fire (Live)

Referanser:
Tool
Motörhead
Pantera
Slayer
System of a Down

Vis flere data

Se også:
The Blackening - Machine Head (2007)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


I love the smell of nitro in the morning

Machine Head gir deg en 'bli blid'-tur i høy fart gjennom trafikkerte bygater.

Jeg blir blid bare av å lese ordet Supercharger. For de som ikke helt vet hva det er, så dreier det seg om tingester man setter på bilmotoren sin for å få kjempemangeflere hestekrefter, de mest synlige er nok de svære dingsene som kommer opp av panseret på amerikanske muskelbiler.

Machine Head leverer igjen en glimrende plate. Supercharger tar over der den forrige platen, Burning Red, slapp. De har også blitt påvirket av (og selv påvirket) hele nu-metall scenen, men de har til forskjell fra mange andre band tatt med seg kun godsakene videre. Vokalen er kanskje det man merker det best på, innimellom kan man høre Cool Chambers pusting og Korns visking, hvesing og angstskrik, man kan også høre ekkoet av Fear Factorys sylskarpe riff.

Men Machine Head har ikke forandret seg stort siden den forrige platen, det har blitt litt penere, litt mer pop, kantene er slipt, men de fengende riffs mestere er forsatt der. Bandet drar sangene høyt opp, og langt ned, den veltrimmede bilen drar deg mykt men hardt gjennom hele platen, så dynamikk i sangene og albumet er veldig bra.

Mennene i stoler bak knapper og bittesmå blinkende lys har også gjort en fantastisk jobb. Denne platen lyder kjempebra. Noen ganger til og med FOR bra, men det er tilgivelig.

Machine Head har klart å lage et helt album, men noen sanger skiller seg ut som ekstra gode. Den ultra harry American High lyder helt fantastisk. Singelmaterialet Crashing Around You og All In Your Head er akkurat det. Pluss "ikke spill disse mens du står i kø med bilene din" låtene: Bulldozer og tittelsporet Supercharger.

Uansett, pass på at du får med utgaven med de ekstra sangene på når du kjøper dette albumet. En fantastisk versjon av Black Sabbaths Hole In The Sky, en glimrende live-versjon av deres egen klassiker The Blood, The Sweat, The Tears (Machine Head er forresten et glimrende liveband som du må få med deg), pluss to bonus-spor til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Karl Seglem - Femstein

(NOR-CD)

To horn i pannen, ei fele som spiller som Fanden, sjamanrytmer og et snev elektronikk - Femstein er Karl Seglems muligens beste plate!

Flere:

Atomic - Boom Boom
The Chemical Brothers - Push the Button