cover

Just the Beginning

Phillip Mitchell

CD (2004) - Grapevine / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Soul / R'n'B

Spor:
Just the beginning
Going through these changes
Be strong enough to hold on
Something for the head
If we can't be lovers
Here I am again
Sweet passionate love
Home is where the heart is
I need your love
Doin' alright
You gotta come through me
How can I go on without you
It don't hurt me
Hangin' on by a thread
If you can't give her love, give her up
Here, take the key to my heart
Love's getting the best of me
Beautiful things always happen
Make yourself at home
Trippin' on your love

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Fra bakrommet

En artist noen knapt har hørt om kan få deg til å tvile på dine evner som musikkinteressert.

Soulsjangeren har gitt meg de største overraskelsene i min tid som "over middels interessert" i musikkens mysterier og gleder. Jeg sikter ikke til de positive overraskelsene man får når man oppdager at en artist man innbilte seg var dårlig, faktisk er svingod. Nei da, jeg tenker på overraskelsene man får idet man oppdager at en artist man knapt har hørt om, faktisk får deg til å tvile på dine evner som musikkinteressert. Slike opplevelser får meg til å svette blod og sparke meg selv i ballene i ren selvforakt.

Totalt irrasjonelt, selvfølgelig, men slik er mine følelser i forhold til soulmusikk.

Phillip Mitchell er bedre kjent som låtskriver enn som soloartist. Han har gitt ut noen få plater under navnet Prince Phillip Mitchell, men jeg tror ikke at så mange sjeler utenfor "northern soul"-kulturen i Storbritannia har spilt platene hans noe videre de siste 30 åra.

Rick Hall, som grunnla Fame studios i Muscle Shoals, Alabama, på slutten av sekstitallet, hadde en egen evne til å støte fra seg folk over tid. Dette medførte at hans topptrimma rytmeseksjon, bestående av Barry Beckett, Jimmy Johnson, Roger Hawkins og David Hood, like gjerne startet sitt eget lille studio. Det eneste Muscle Shoals Sound manglet, var en låtskriver som kunne matche det eminente husbandet. Det var her Mitchell kom inn i bildet.

Sangene begynte straks å rulle ut. Phillip Mitchell skrev sanger som like gjerne kunne bli framført av soul- og countrymenn som av popartister. Han var besatt av Motown og elsket popmusikk. Hans blanding av de to framstår som Smokey Robinson tilsmusset med Bobby Womack sine skitne fingermerker.

Ingen av sangene på "Just the beginning" er tidligere utgitt. De fleste av dem var ment som demoer for andre. Mitchell pleide å skrive sanger for spesifikke artister, derfor prøvde han å synge i samme stil som "klientene". Utrolig nok fungerer dette i de aller fleste tilfellene.

Alle sangene handler selvfølgelig om kjærlighet. Noen småsvake spor finnes innimellom, men stort sett holder Mitchell et høyt nivå både som sanger og låtskriver. Høydepunktene på samlingen er helt klart "Going through these changes", "Be strong enough to hold on", "Something for the head", "If we can't be lovers", "Here I am again", "Sweet passionate love", "Home is where the heart is", "You gotta come through me" og "Hangin' on by a thread".

Phillip Mitchell har verken fått meg til å grine blod eller å sparke meg selv i ballene, men jeg har lugget meg selv hardt i nakkehårene et par ganger. For alle tilhengere av ekte "southern soul" er denne plata et pliktkjøp.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tom Waits - Blood Money

(Anti)

Tom Waits er tilbake i sin aller beste og mest imponerende form.

Flere:

MoHa! - One-Way Ticket to Candyland
Plastikman - Closer