cover

The Blue Depths

Odawas

CD (2009) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Shoegaze / Synth / Drømmepop

Spor:
The Case of the Great Irish Elk
Swan Song of the Humpback Angler
Our Gentle Life Together
The Sound of Lies
Secrets of the Fall
Moonlight/Twilight
Harmless Lover's Discourse
Boy in the Yard

Referanser:
The Besnard Lakes
My Morning Jacket
Grant Lee Buffalo
Idaho
Band of Horses
Fleet Foxes
Vangelis
Angelo Badalamenti
Beach House

Vis flere data

Se også:
The Aether Eater - Odawas (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Pastelldrømmer

Odawas stryker deg varsomt med hårene og fremkaller minner fra varme sommerdager.

Dette er mitt første ordentlige møte med Odawas. Duoen har et par album bak seg fra før, og ut fra tidligere omtaler her på groove virker det ikke som om de har revolusjonert sitt uttrykk: Begreper som "Neil Young på en romferge", "reverbisert vokal" og "kosmisk country" er fremdeles gyldige på The Blue Depths. Men kanskje bandet har finslipt formelen i sterkere grad, kanskje de har perfeksjonert låtene sine eller kanskje det bare er noe i deres uttrykk som tiltaler meg i større grad enn vi har gitt uttrykk for? Jeg er i hvert fall ganske så mottagelig for deres myke, romantiske drømmepop.

The Blue Depths er et betagende album. Basert rundt tykke lag med hengende synther, trommemaskin, munnspill og rikelig med rom for mikrofonen, skaper Odawas en stemning av melankolsk sårbarhet og høystemt nostalgi. Åpenbar flørting med 80-tallets pastellpop og kitschy arrangementer gjenspeiles ikke bare i fargetoningen på platen, men vel så mye i musikken. Når de lar trommemaskiner få fritt spillerom på bekostning av den dorske drømmefølelsen detter jeg litt av lasset, men det er bare tidvis Odawas forsøker seg på en Do They Know It's Christmas på valium (Swan Song for the Humpback Angler). I det hele er The Blue Depths en plate som smyger seg mykt inn i øret, en hviskende bærer av et glemt kjærlighetsminne, et falmet postkort fra en varm sommerdag som blafrer forbi. The Blue Depths vekker slike litt flaue minner, farlig nær "guilty pleasures"-kategorien som er høvelig illustrert med fotoet av det kyssende paret på baksiden av omslaget.

Helen Maurene Cooper står for utsmykningen, hun er en fotograf med sans for både nære naturbilder og vagt erotiske stemninger, og hennes talent egner seg enda bedre i større format enn det som er mulig på en CD-plate. Kanskje er det lurt å vente til LP-utgivelsen kommer, forhåpentligvis enda mer dandert enn den litt spinkle lefsa som følger med her.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Saint Etienne - Smash The System - Singles And More

(Heavenly / Columbia)

En raus samler å nyte der sola aldri går ned og cocktailglasset aldri går tomt.

Flere:

Motörhead - Inferno
Årabrot - Solar Anus