cover

Heavy Electricity

Piledriver

CD (2002) - Suggestion / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Hardcore / Industriell metall

Spor:
The Common Neighbourhood Wanker
The Man Who Ate Them All
Wash Your Stains Away
Love You All
Leave Us Alone
Planet Of The Amps
Oslo Thunder '97
You Flex Your Fork Right Down My Pipe
Mystery Monkey Man
For Your Ass Only
Cocamide Mea
The Kids Who Will Never Die

Referanser:
Gluecifer
Amulet
Turboneger

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Oslo Thunder 2002

Piledriver er så tøffe at du får hår på tenna av å høre på. At man blir litt sliten i hodet må man ta med på kjøpet.

Det er ikke vanskelig å kjenne igjen Piledriver. De har et meget særegent sound; konstant aggressiv vokal og hissige gitarer som alltid er på hugget. I tillegg kommer maskintrommer og diverse plingplong. Bandet består av Are Kleivan (står bak flere norske platecover, plakater med mer), Sindre Goksøyr Wexelsen (tidligere også i Gluecifer) og Ivar Winther (blant annet filmmedarbeider i Natt & Dag).

Du forstår kanskje hvor det bærer når låtene heter The Common Neighbourhood Wanker, Oslo Thunder '97, You Flex Your Fork Right Down My Pipe og For Your Ass Only. Sistnevnte må jo være en kandidat til årets låttittel. Tekstene omhandler forstyrra mennesker, generell ondskap og andre ubehageligheter.

Et særtrekk er de to gitaristene som insisterer på å spille likt (synkront) hele tiden. De ønsker altså ikke å utfylle hverandre, men bare å gi mer av det samme. I tillegg er noe av det mest fascinerende med Piledriver vokalist Are Kleivan. Stemmen hans uttrykker sinne som få andre. Det er lett å bli småredd som lytter. At han live stort sett smiler mens han synger gjør mannen enda mer skremmende. Sinne er i det hele tatt et stikkord for å forklare dette bandets uttrykk. Dette er ei skive som kan gi større bakoversveis enn de fleste ansiktsmalte black metal band kan drømme om.

Låtene befinner seg uten unntak i samme tøffe gata; altså bånn gass og fullt trøkk hele veien. Heavy Electricity er en intens rockepakke fra første sekund, derfor er det godt at plata ikke er lenger enn noen og tredve minutter. Noe annet ville antagelig medført svimmelhet og hodepine. Dette medfører også at plata på ingen måte spriker, den er tett og har ingen pauselåter. Låtene holder også god kvalitet helt til siste minutt. Et udiskutabelt høydepunkt er Love You All. Jeg får følelsen av at dette er en forkledd hitlåt og skulle mer enn gjerne sett denne på singellistene - to minutter aggro-nytelse.

Piledriver har tidligere brukt tekster fra langt mer kjente band. På Staying Up Late With Piledriver (1996) hadde de en hel låt basert på Bohemian Rhapsody, mens de denne gangen har nøyd seg med ei linje. Refrenget i Leave Us Alone lyder nemlig "hey teacher leave us kids alone". Artig vri.

Andre knallåter er The Common Neighbourhood Wanker, Planet Of The Amps og The Kids Who Will Never Die. Flere av låtene på skiva har klare popelementer såvidt under den metalliske overflaten. Jeg har likevel ikke tro på at dette er noe for tenåringsmarkedet. Men dette er definitivt noe større deler av punk- og metalpublikummet burde sette av tid til.

Ved første gjennomlytting raste låtene forbi uten å sette igjen noe særlig inntrykk. Etter 4-5 forsøk begynte jeg å fatte hva det hele dreide seg om. Dette blir også min anbefaling til andre. Ikke gi opp denne plata, hør den et par ekstra ganger. Den kommer etter hvert til å sitte som sveisa fast til lillehjernen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Boy Least Likely To - The Law of the Playground

(Too Young to Die)

Med banjoen som veiviser lærer The Boy Least Likely To oss å finne barnet som bor i oss alle.

Flere:

Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko
New Order - Retro