cover

Cost of Living

Delbert McClinton

CD (2005) - New West / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Blues

Stiler:
Americana / Country / Countryrock / Soul / Western swing / Bluesrock

Spor:
One of the Fortunate Few
Right to Be Wrong
The Part I Like Best
I’ll Change My Style
Hammerhead Stew
Your Memory, Me, and the Blues
Dead Wrong
Down Into Mexico
Kiss Her Once For Me
I Had a Real Good Time
Midnight Communion
Two Step Too
Alright By Me

Referanser:
J.J. Cale
Joe Ely
Doug Sahm

Vis flere data

Se også:
Live - Delbert McClinton (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Blues og kvinner

Kraftfullt fra sjangerblandende bluesmester.

Om det er kinesisk urtemedisin eller tantrisk elskov som holder amerikaneren Delbert McClinton gående skal være usagt, men snart 65 år gammel spiller han fortsatt musikk med samme elektriske energi som før. Med sitt første studioalbum på tre år tråkker han i gamle spor, i god form og til glede for fansen.

Det kjennetegner McClinton at han i en form for herlig stormannsgalskap blander sammen en rekke musikalske sjangere og ender opp nærmest i en egen sjanger. Slik er det også på Cost of Living. Det musikalske fundamentet er blues, rhytm & blues og honky-tonk blues, men elementer av country, rock, soul og jazz innarbeides til noe som likevel høres enhetlig og konsistent ut. Det er som om store deler av den amerikanske musikkarven er komprimert inn i én og samme mann.

Fra første spor groover Delbert og hans utmerkede band av sted med hardhendte gitarriff, et lekent boogie-woogie piano og stødig komp. Senere introduseres både saksofon og fele, og munnspillvirtuosen McClinton slår seg løs. Rytmefoten settes i bevegelse, og slik fortsetter det med noen seigere, roligere spor innimellom. Stilen er hardkokt og maskulin med få pauser fra McClintons barske, raspete piskestemme, som en slags kombinasjon av vokal og perkusjon.

Tekstene er stort sett uten fiksfakserier. Sangene er gjort i et tydelig og enkelt språk og handler hovedsakelig om kvinner: om kjærlighet til kvinner, om forhold som ikke fungerer, om ensomhet og savn i fravær av kvinner og om svik og tap. Det handler om levd liv, men med en positiv undertone:

"There's a big ol' world of opportunity/ for a man that sings the blues/ You learn a whole lot more about life / from the things you’re not supposed to..."

Delbert McClinton har knapt noen gang hørtes bedre ut enn på denne platen. Fans kan neppe unngå å bli fornøyd. Den som ikke liker blues får heller bruke pengene på noe annet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ben Weaver - Paper Sky

(Glitterhouse)

Tretten usentimentale og skarpskodde skildringar frå eit Amerika der håpet ikkje har dei aller beste veksttilhøve.

Flere:

Helge Lien Trio - Live
The Low Frequency in Stereo - Futuro