cover

Rock the Night - The Very Best of Europe

Europe

2 x CD (2004) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Lettmetall / Stadionrock / Poprock

Spor:
Rock The Night
Superstitious
I'll Cry For You
Cherokee
Stormwind
Sweet Love Child
In The Future To Come
Here Comes The Night
Sign Of The Times
Dreamer
Seventh Sign
Yesterday's News
Got Your Mind In The Gutter
Ready Or Not
Aphasia
Time Has Come
The Final Countdown
Halfway To Heaven
Open Your Heart
Long Time Coming
Mr. Government Man
Carrie
Seven Doors Hotel
Girl From Lebanon
The King Will Return
More Than Meets The Eye
Prisoners In Paradise
Wings Of Tomorrow
On Broken Wings
Scream Of Anger
Heart Of Stone
Let The Good Times Rock

Referanser:
Journey
Return
Bon Jovi
Whitesnake
Def Leppard
Thin Lizzy

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sveisent tilbakeblikk

Skandinavias puddelrockkonger er klare for comeback, og benytter anledningen til å oppsummere gamledager.

Europe var i noen få år noe av det største Skandinavia kunne by på. De slo igjenom akkurat i tide til å hive seg på en bølge ledet av band som Bon Jovi og Def Leppard. Relativt unge menn, med aksjer i hårspray og slitte jeans. De gjorde seg like godt på dansegulv, pikeromsvegger og enorme stadioner verden over.

Nå som Europe skal gjøre comeback passer det selvsagt godt å oppsummere karrieren. 32 låter kan virke mye. For de som har vinylutgavene av albumene, må dette likevel være perfekt. Alle høydepunktene og mye til på en dobbel CD. Dette passer fint for discman og mimrefester. Med så mange låter blir det fort en del skipping. Å høre de to CDene i et strekk blir nærmest som overdose å regne for mange, inkludert meg. Ærlig talt hadde vel bandet en litt vel tynn produksjon til at det er naturlig å forsvare en samler med godt over to timer musikk. Det kan rett og slett bli litt for langt mellom høydepunktene.

Joey Tempest klarte under bandets gullalder på en fin måte å kombinere godt popkomponering med tidens ånd. Bandet spilte glatt hardrock med stor lyd, som passet stadionformatet. Det er fengende, men totalt ufarlig. Både som låtskriver og vokalist hadde han godt grep om stilarten, selv om han i blant blir for dvask og sukkersøt. Det skal vel også sies at han ikke treffer hitnerva like godt hver gang han plukker opp en penn. Han er likevel mer stabil enn mange av de andre skandinaviske stadionrockerne.

De aller største hitsa er selvsagt med. The Final Countdown, Rock The Night og Carrie er alle henta fra gjennombruddsalbumet The Final Countdown (1986). Bandet hadde også en rekke mellomstore hits seinere. Vi finner både Cherokee, Superstitious, I'll Cry For You og Halfway To Heaven på denne samleren.

For samlere av Europe-utgivelser er kanskje raritetene av størst interesse. I'll Cry For You er kun med i akustisk utgave. Time Has Come og Let The Good Times Rock er med i liveutgaver. I tillegg får man tre B-sider fra singler og to outtakes fra Prisoners In Paradise (1991). Helt greie saker, verken mer eller mindre.

Når man hører høydepunkter og annet fra Europes karriere satt sammen i en slik, nærmest tilfeldig, rekkefølge får man et klart inntrykk av at bandet var hakket tyngre på sine første utgivelser. Låtene fra Europe (1983) og Wings Of Tomorrow (1984) mangler keyboards og tydelige poprefrenger. Selv om det er en og annen tung låt seinere også, hører man et klart skille her. På Prisoners In Paradise forsøkte de å finne tilbake til noe av heavy rock-røttene. Bare hør Seventh Sign og Yesterday's News.

Akkurat som hos mange andre hårsprayforbrukere fra denne perioden, har Europes produksjoner tålt tidens tann sånn midt på treet. Det låter 100% 80-tall og minner om en svunnen tid. Har man sansen for puddelrock og 80-tallsnostalgi kan denne samleren være verdt en investering. Jeg hadde det tidvis ganske gøy under avspilling.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark

(Rough Trade)

Ein fanfare til upolert og hemningslaus rock'n'roll, frå debuterande New York-duo.

Flere:

Björk - Greatest Hits
Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People