cover

Famous When Dead III

Diverse artister

CD (2004) - Playhouse / Goldhead

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektro / Techno / Minimalisme / House

Spor:
International Snootleg
You're So Just, Just
Inside the Freakbox
Can't Sleep All Night
Easy Lee
Let's Go Deep
No Under On the Ground
Wunderbar
$100 (Captain Comatose 12" Mix)
Faux Obsolete
Say Goodbye (LoSoul "She's Homeless" Mix)

Referanser:
LoSoul
John Tejada
Khan
Spektrum

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Lekende house

Playhouse presenterer for tredje gang kremen av sine utgivelser med hovedvekt på nyere minimalisthouse og electro.

Famous When Dead III presenterer for tredje gang flaggskipene til den tyske houselabelen Playhouse, og dette er en svært hyggelig påminnelse om hva de har gitt ut i den senere tid. Et par spor på denne samleren stammer fra 2002, men hovedtyngden er fra 2003. Det medfører selvsagt at den siste electro-revival har satt sine tydelige spor også her. Heldigvis serverer Playhouse imidlertid et knippe markante produksjoner med særpreg nok til å heve seg over de mange likegyldige electroutgivelser som har florert de siste årene.

Det sterke laget som Playhouse har stablet på beina denne gangen inkluderer størrelser som Rework, Ricardo Villalobos, Khan, John Tejada og Arian Leviste.

Låtmaterialet er variert, men beveger seg hovedsakelig innenfor rammene av syntetisk og minimalistisk elektrohouse med vokal som eneste organiske innslag. Tempomessig veksler det fra ren kosepop til tyngre og mer dansbare spor. Rework bidrar med klubbkanonen You're So Just Just, som takket være en basslinje fra de dype daler også har funnet veien til en rekke mikseplater. Et annet høydepunkt er Richardo Villalobos' Easy Lee, som med sin forsiktige og distanserte vocoderstemme og ekstremdelikate lydbilde serverer et prima stykke kjølig estetikk. Ellers kjører Melchior Productions og International Pony vs LoSoul på med pirrende techfunk, mens Glove og Julia W sporer electroclashen over i discofunk. John Tejada og Arian Leviste glaserer denne samleren med sin fantastiske deephouser Faux Obsolete, et komplett stykke sommerlig perfeksjonisme.

Avslutningen, Losouls remix av Say Goodbye av Khan og Julie Cruise må være et av Playhouses aller stolteste øyeblikk. Denne delikate kremlåta bærer nesten hele plata alene. Bonusen får da være at denne samleren inneholder en masse godbiter å kose seg med i tillegg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


High Llamas - Beet, Maize & Corn

(Duophonic / New Records)

High Llamas har lenge befunnet seg himmelhøyt oppe i Himalaya, men har likevel klart å nå nye høyder på Beet, Maize and Corn!

Flere:

Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?
Jaga Jazzist - One-Armed Bandit