cover

Gay Singles

Hunx and His Punx

LP (2009) - True Panther

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Retrorock / Pop / Poppunk

Spor:
You Don't Like Rock N Roll
Gimmie Gimmie Back Your Love
Hey Rocky
Movin' On
Cruising
Good Kisser
Don't Cha Want Me Back?
The Last Time
Teardrops On My Telephone
I Won't Get Under You
You Better Tell That Girl
Do The Make Up

Referanser:
Ramones
The Ronettes
The Undertones
Gravy Train!!!!
The Only Ones
Limp Wrist

Vis flere data

Se også:
Too Young To Be In Love - Hunx and His Punx (2011)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Gaygøy

Klart det er flåsete og klart det er vulgært, men det har blitt en samling låter som utelukkende består av gullkorn.

Homoerotiske virkemidler er som kjent på ingen måte en ny greie i rock og pop, og det er vel ganske lite som i disse dager er i stand til å sjokkere eller provosere noen av oss. Det skal altså litt til, og ikke engang amerikanske Hunx og hans Punx, som her leverer en skive med alle syvtommerne sine samlet, er i stand til å gjøre noen av delene. Dette er uansett en fest og en halv, for å si det forsiktig.

Nå er homoerotikken ikke akkurat bare et image her heller, det er selve grunnlaget for Hunx and His Punx sin eksistens som band. Det har helt klart gått på bekostning av de mest interessante innpakningene, og sånn sett så er Gay Singles en orgie i banale og simple riff og rock'n'roll floskler. Dette har likevel en suveren effekt her, og understreker temaene som er både hysterisk morsomme og kledelig usmakelige.

Hva går det i? Jo, prøv homofiles stereotypiske dårlige musikksmak, utfordringer ved cruising og omvending av kjekke heterofile. Alt i løsslupne og sexfikserte omgivelser - det er ikke uten grunn at de har blitt kalt Gay Ramones og blitt en av de fremste eksponentene av gayrage rock.

Det kunne kjapt blitt et album som kunne vært sentralt i en evigvarende homokamp, men må for alle del ikke overanalyseres på den måten. Dette er bare sex, dop og rock'n'roll, og bør vel helst ikke være stort mer enn det. Stereotypene er fremtredende her, og brukes for alt de er verdt. Det er like mye humor som det er musikk, og mye på samme måten som den festlige hovedbeskjeftigelsen til Hunx, kultbandet Gravy Train!!!! Jepp, utropstegnene hører med, alle fire.

Klart det er flåsete og klart det er vulgært, men det har blitt en samling låter som utelukkende består av gullkorn. Som når Hunx forteller om den kjekke mannen han har møtt og må gi slipp på, kun på grunn av hans dårlige musikksmak: "You like Morrissey, you like U2. What the fuck is wrong with you!?"

Det er en stor forskjell fra de klassiske homoerotiske rockerne og Hunx. Hunx lar det aldri være noen tvil om sin egen legning, og legger dermed til et helt nytt nivå i denne typen image. Dette understreket han vel til gangs i musikkvideoen til Lust For Life med kompisene i Girls, hvor han og kjæresten stiller opp i svært detaljert og intim omgang.

Denne skiva er en oppvisning i alt fra rock'n'roll klisjéer til mellommenneskelige forhold og sex via et eksplosivt behov for å vise seg frem. Det høres nesten pretensiøst ut nå, men det er rett og slett for løssluppent og morsomt til å være pretensiøst. Den androgyne og nasale stemmen til Hunx er i tillegg grunn alene til konstant fascinasjon.

Gay Singles er uten tvil noe av det morsomste jeg har hørt på lenge, og selv om musikken er hjemmelagede rester av klassisk rock'n'roll, så finnes det også virkelig gode låter her. Det er nesten en liten rockemusikal, det er helt klart en gigantisk sviske, og Hunx stirrer deg dypt og intenst inn i øynene til enhver tid. Og vi kan gjerne tro at vi har gjennomskuet han, men vi tar mest sannsynlig feil.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Koop - Waltz for Koop

(Superstudio Blå)

Svenske Koop imponerer med sommerlett og sval jazz, i det som trolig er den mest behagelige utgivelse så langt i år.

Flere:

Giant Sand - proVISIONS
Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures