cover

Amber

Clearlake

CD (2006) - Domino / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Britpop / Drømmepop / Poprock

Spor:
No Kind of Life
It's Getting Light Outside
Amber
Good Clean Fun
Here to Learn
You Can't Have Me
Finally Free
Dreamt That You Died
Far Away
Neon
I Hate It That I Got What I Wanted
Widescreen

Referanser:
Primal Scream
The Beatles
Talk Talk
British Sea Power
Doves

Vis flere data

Se også:
Cedars - Clearlake (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Med 50 år i bakspeilet

Dette er en blanding av såre ballader og hanete rockelåter som bruser med fjæra.

Gutta fra Sør, i dette tilfellet boende i London-modsens gamle sandkasse Brighton (byen måtte få sitt navn en av de få dagene det ikke regner der!), har tatt seg god tid med tredjealbumet Amber. Tre år har dunstet vekk siden Cedars (sjekk groove-anmeldelsen av denne) blidgjorde alle med et godt blikk for den særbritiske kunstpopruta fra Kinks via Blur eller Pixies eller The Smiths over mot vår egen tid.

Hovedmann Jason Pegg har forøvrig både Revolver (Beatles), Spirit of Eden (Talk Talk) og XTRMNTR (Primal Scream) som personlige favoritter (og Clearlake er forbløffende nær midten av nettopp et slikt lydtriangel!). Ved hans side står Steve Osborne (U2, Happy Mondays, Suede, Doves, Starsailor og mange flere) som idiotsikker medprodusent på nesten samtlige tolv spor.

Amber er preget av tradisjonell, umoderne flergitarslyd, saftig reverb og mange småsurvete, gråmørke tekster som likevel lyser nok bak skyene til å drive ut onde ånder. Ser vi bort i fra Ian Curtis så var og er vel de fleste såkalte deppe-rockere mest deppa når de er på jobb.

I forhold til innholdet på Cedars så starter No Kind of Life med en litt uventet tilnærming til klassisk rock'n roll. Denne tendensen er best eksemplifisert gjennom Finally Free, bygget på et nærmest rødmende enkelt gitarriff. Første singelvalg Neon likeså, med pumpehaglegitar supplert av alarmerende munnspill. Good Clean Fun, Here to Learn og No Kind of Life lar sjefen briljere med tildels uventet atonale og støyende solopartier.

Her er også mer flytende, melankolske dypdykk som Dreamt That You Died og tittelsporet (som er platas definitive mesterverk). Etter gjentatte spillinger åpenbarer Clearlakes små eller større hemmeligheter seg – melodiene makter å gjøre inntrykk og du oppdager stadig nye hentydninger til utallige rockeband i den finurlige produksjonen etterhvert som du skreller deg inn lag for lag. Ganske snedig dette her, Steve Osborne!

Tradisjonell oppskrift, er det - en blanding av såre ballader og hanete rockelåter som bruser med fjæra! Noe som er utrolig viktig for å lykkes med et slikt prosjekt, er å ha en vokalist du tåler å være i samme rom med i 45 minutter og helst tekster du tar deg bryderiet med å lese en gang til. Jason Pegg får til dette med god margin denne gangen og det "vanskelige tredjealbumet" Amber er et solid gjennomført forsøk på å definere klassisk, melodiøs pop-rock i året 2006 som gjenspeiler 50 års bakgrunnshistorie (jepp, Jason Pegg digger den første Elvis-plata også!).